banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Şanlıurfa için Ankara'da buluştular

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, milletvekillerimiz; TBBMM Dilekçe Komisyon Başkanı Yahya Akman, Zülfikar İzol, Abdülkadir Emin Önen, Çağla Aktemur Özyavuz, Müfit Yetkin, ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, S.S. Evren Küçük Sanayi Sitesi Yapı Koop Başkanı Mustafa Aslan ve işadamı Mustafa Yücel'den oluşan heyet Ankara'da bir dizi görüşmeler yapıyor.

Vali Okutan başkanlığındaki heyet, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'yu makamlarında ziyaret ettiler.

Heyet, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile Akçakale Gümrük Kapısı'nın yeniden yapılandırılması ve gümrük sahası projesinin hızlandırılması, gümrük kapısının modernizasyonunda inşaat yapımını üstlenmiş olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından inşaat yapım aşamasının en kısa sürede başlatılması konusunda görüş alışverişinde bulundular. Akçakale Sınır kapımızın 24 saat kesintisiz hizmet vermesi gerektiğini ve bu sağlandığı takdirde ticaret hacmimizin büyük bir artış sağlayacağına dikkat çekildi. Aynı zamanda hali hazırda aktif olarak kullanılmayan Mürşitpınar ve Ceylanpınar Sınır Kapılarının da açılması yönündeki görüş ve talepler Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile paylaşıldı.

Heyetimiz ikinci görüşmeyi ise Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile yaptı. Şanlıurfa'nın eğitim ve öğretimle ilgili sorunları ve çözüm önerilerini Sn. Bakanla paylaşıldı. Birçok şehrin toplam nüfusundan büyük bir öğrenci potansiyeli olan Şanlıurfa'nın eğitimini daha ileri noktaya götürmek için geçen eğitim öğretim döneminde devletimizin imkanlarıyla halkımızın özverisinin bir araya getirilerek imece usulüyle ilgili yapılan çalışmalar aktarıldı. 2010-2011 eğitim öğretim yıldömünde yapılacak çalışmalar üzerine fikir teatisinde bulunuldu.

Heyetimiz Ankara'daki görüşmelerine Cuma günü de devam edecek.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.