banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Yetim Der Onur Bilgen Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası

Şanlıurfa CHPde sular durulmuyor


CHP Şanlıurfa il kongresinin üzerinden 30 gün geçmesine rağmen şimdiye dek partiye giremedi. Genel Merkezin isteği üzerine bugünde bu günde parti binasına gitmekten son anda vazgeçen CHP yeni il yönetimi, partiye gitmeyi başka bir güne erteledi. Polis, yeni yönetimin partiye gelişini bugün düşünerek parti binası etrafında geniş güvenlik önlemi aldı. Yönetimin değiştiği olaylı kongrede CHP Şanlıurfa İl Başkanlığına seçilen Yusuf Köse Başkanlığındaki yeni yönetim kurulu üyeleri eski başkanın yakınları
tarafından tehdit edildikleri iddiasıyla bir türlü parti binasına giremiyor.
Kongrenin üzerinden yaklaşık bir ay geçmesine rağmen parti binasına adım atamayan yeni yönetim kurulu üyeleri daha önce olduğu gibi dünde parti binasına gitmekten son anda vazgeçti. Yusuf Köse başkanlığındaki yeni yönetim kurulu üyeleri partiyi devralmak üzere Genel Merkezin göndereceği bir yetkilinin gelmesini bekliyor.
CHP Şanlıurfa İl Teşkilatının 33. Olağan kongresi 13 Mart'ta yapıldı. DSİ 15. Bölge Müdürlüğü konferans salonunda yapılan kongrede eski milletvekili Mehmet Vedat Melik, Yusuf Köse ile eski Başkan Aziz Aydınlık CHP Şanlıurfa İl Başkanlığına aday olmuştu. Mehmet Vedat Melik delege sayısının yüzde 20 desteğini bulmadığı için adaylıktan çekilmişti. O dönemde kongreye iki liste halinde gidilmişti. CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan'ın Divan Başkanlığını yaptığı kongrede Yusuf Köse oy kullanan 115 delegeden
64 delegenin oyuyla CHP Şanlıurfa İl Başkanlığına seçilirken eski Başkan Aziz Aydınlık 51 oyda kalmıştı.
İddiaya göre Genel Sekreter Önder Sav'ın telefonu üzerine parti binasına gitmekten son anda vazgeçen yeni yönetim kurulu parti binasına gitmeyi önümüzdeki günlerde planlıyor. Yusuf Köse başkanlığındaki yeni yönetimin parti binasına gitmesi için Genel Merkez tarafından görevlendirilecek Genel Başkan yardımcısının gelmesini bekliyor. Yöneticilerin, gelecek olan Genel Başkan Yardımcı ile birlikte parti binasına giderek görevi devralacakları öğrenildi.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.