banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Şanlıurfa CHP İl Başkanlığından rest çekerek istifa etti

Şanlıurfa Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ferhat Karataş, Merkez İlçeBaşkanı Adnan Öncel, Genel Merkezin ' Demokratikleşme çözüm sürecine karşı tavırları ile parti içerisinde yaşanan huzursuzluk nedeniyle görevinden istifa ettiler.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlık binasında düzenlenen toplantıda Merkez İlçeBaşkanı Adnan Öncel ve tüm teşkilatın görevinden istifa ettiğini açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ferhat Karataş, ‘parti içerisinde bazı grupların yaptığı operasyon ve çatışmalar nedeniyle istifa ettiklerini belirtti.

Başkanlık döneminde siyasi yapısı gereği bir ideolojisinin olduğunu belirten Karataş, “Ben ideolojimden hiç sapma göstermeden mücadelemi parti içerisinde yürüttüm. Özellikle Kürt ve Çözüm süreci ile ilgili partim ile bazı farklılıklar oldu. Parti içerisinde bazı guruplarla farklılıklar ve çatışmalarımız oldu. Ama ben doğru yaptığıma inanıyorum. Parti içi hedef haline geldim. Parti içerisinde bulunan diğer bir grubun ve Urfa’daki uzantıları burada sorun yaratmaya başladı. Amaç benim siyasi tavrımla ilgiliydi. İdeolojik bir sindirme harekatı başlattılar” dedi. Parti Genel Merkezinin Ulusalcı kanadından yaklaşık 3 aydan bu yana parti içerisinde bir gurubun sindirme politikası ile karşı karşıya kaldıklarına değinen Karataş,'Bu gün gelinen noktada partinin içinde bulunduğu durum burada siyaset yapmamızın artık imkansız kılıyor. Tamamen bir operasyonla karşı karşıyayız. Ankara ve Urfa il örgütündeki grupların uzantılarının yaptığı bir operasyon var. Biz bunlara karşı bir cevap vermeyi de istifa yöntemi olarak seçiyoruz. 'dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.