banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Şanlıurfa CHP İl Başkanı Ferhat Karataş oldu

CHP İl Başkanı emekli Vali Halil Nimetoğlu'nun geçtiğimiz ay  görevinden istifa etmesi ile boşalan koltuğun sahibi bugün yönetim arasında yapılan seçimle belirlendi. Av. Ferhat Karataş ve İş adamı Aydın Paydaş İl Başkan adayı olarak 25 kişilik yönetimden destek istediler.

 

Akşam saatlerinde Parti binasında toplanan İl yönetimi kurulan sandığa İl Başkanlığı için oy kullandılar. 23 kişinin oy kullandığı seçimlerin ardınan Av. Ferhat  Karataş,13 oy alarak İl Başkanı seçildi. İl Başkan adaylarından İş adamı Aydın Paydaş ise 10 oy aldı.

 

CHP Şanlıurfa İl Başkanlığına seçilen Av. Ferhat Karataş, 2011 genel seçimlerinde partisinin 1.sıra Milletvekili adayı olmuş ancak seçilememişti.

 

İl Başkanlığına aday olan isimler arasında ismi geçen Yusuf Köse, Mehmet Özçelik, Av. Ferhat karataş lehine çekildikleri ve bu birleşmenin bizzat Şanlıurfa eski Milletvekili ve CHP eski genel saymanı Mahmut Yıldız'ın etkili olduğu öğrenildi. İl Başkanlığına aday olan İş adamı Aydın Paydaş, seçim öncesi yaşananları anlattı. Paydaş' bugün yapılan İl  Başkanlığı için 4 aday vardı. Parti içi demokrasi için bir zenginlikti, ancak yıllardır partinin üzerinde etkisi bulunan ve Partiyi dışarıdan yöneten eski Milletvekili mahmut Yıldız'ın baskısıyla Yusuf Köse ve Mehmet  Özçelik, Ferhat  Karataş arkadaşımızın lehine çekildi. Bu birleşmeye rağmen ben 10 oy aldım, yeni İl Başkanımız ise 13 oy aldı. ancak ben Partimin neferiyim, birlikte çalışmaya devam edeceğim, küskünlük , yeni seçilen İl Başkanımıza başarılar diliyorum, kendisine her türlü desteği vereceğim'dedi.

 

Öte yandan CHP İl Başkanlığına seçilen Av. Ferhat Karataş, en kısa süre içerisinde Partide görev dağılımı yapacağını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tuna 6 yıl önce

ferhat karataş para üzerine rant üzerine siyaset yapan bir şahsiyettir.