banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Şanlıurfa Büyükşehiri bekleyen büyük tehlike

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, “Bir şehrin bir tek belediye başkanı ve bir tek meclisi olur” diyerek çok başlı belediyecilikten dolayı iş yapamadıklarını belirterek adeta isyan etti.

 

Çalışmaların bir çok belediye ve meclisten dolayı aksadığına dikkat çeken Güzelbey, “Eğer ben bu şehirde tek bir belediye başkanı olarak hizmet verseydim, şuana kadar bin 500 civarında tarihi eser restorasyonu yaptık. 3 bin tane yapardık” dedi.

 

24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle gazetecilerle bir araya gelen ve burada kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Başkan Güzelbey bir şehir de bir tek belediye başkanının olması gerektiğini söyledi. Şehirde tek bir belediyenin olması halinde hizmetin daha fazla yapılabileceğini belirten Başkan Güzelbey, “Bir şehrin bir tane belediye başkanı olur. Tabi ki, İdari yapılanmada o belediyelerden de sorumlu insanlar olacaktır. Bu meclis tarafından da atanabilir, seçilebilir. Ama belediye başkanı olarak değil, oradaki idareden sorumlu birisi olarak bulunabilir. Bana göre, Türkiye'de bir tane büyükşehir olmalıdır. O da İstanbul'dur. İstanbul'un Anadolu tarafı, İstanbul'un Avrupa yakası diye. Öbür türlü olduğu zaman bir takım aksaklıklar oluyor. Biz bunu bizzat yaşadığımız için söylüyorum” dedi.

“Eğer ben bu şehirde tek bir belediye başkanı olarak hizmet verseydim, şuana kadar bin 500 civarında tarihi eser restorasyonu yaptık. 3 bin tane yapardık” diyen Başkan Güzelbey, “Bu durumda şehrin önceliklerini daha fazla belirleme şansımız olur. Ben mesela Büyükşehir Belediye Başkanı olarak eğer bütün şehrin sorunlarından ben sorumlu olsam, yani çöp birinden sorumlu toplama birinden sorumlu katı atık birisi böyle bir şey olamaz. O zaman bütünlük olmuyor. Şimdi ben şunu anlıyorum, bizim belediye meclisi var, il genel meclisi var. Bir şehirde iki tane meclis olmaz. Meclis bir tanedir. Bu meclisin görevi şehrinin bugününü değil, yarınını da planlamaktır. Bu meclisin adı şehir meclisi olmalıdır” diye konuştu.

 

Yeni yasanın önümüzdeki seçimlere yetişmesi halinde Türkiye’nin önünün açılacağını dile getiren Başkan Güzelbey, “Seçilen arkadaşların hepsi meclisten seçilmelidir. Büyükşehir meclisinin kendi seçilmiş üyeleri yok. Yarısı bir ilçeden yarısı diğer ilçeden geliyor. Bazıları da bir üçüncü ilçeden geliyor. Halbuki bunlar direk seçilmiş olsalar ki yeni yasa bunu getiriyor. Bana göre yeni yasa bu seçimlere yetişirse, önümüzdeki sene Türkiye'nin önü açılır diye düşünüyorum. Tek belediye başkanı, tek meclis zaten bunlar seçimle gelecekler. Bunu bir başkanlık sistemiyle çağrıştırmak son derece yanlıştır. Bunun örnekleri dünyanın her yerinde böyledir. Şehre eğer daha iyi bir hizmet istiyorsanız, bir bütünlük lazımdır. Şimdiki gibi olursa, herkes bir tarafa çekerse, maalesef bir bütünlükten söz edilemez” şeklinde konuştu.

 

Bakalım bu durumda Şanlıurfa nasıl hizmet alabilecek.

Ömer Aslan / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.