banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Şanlıurfa Büyükşehir’de Tuncay istifa etti

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin kilit isimlerinden, Başkan Celalettin Güvenç’in danışmanı İktisatçı Mehmet Tuncay, sürpriz bir kararla başkan danışmanlığı ve belediye ile ilgili tüm görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

 Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in, büyükşehir belediyesini kurulurken en büyük destekçilerinden olan danışmanı Mehmet Tuncay, sürpriz bir kararla Büyükşehir Belediyesi’nden, Belediyespor Kulüp Başkanlığı görevinden ve ŞUSKİ Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini, üniversitedeki görevine geri döneceğini bildirdi.

 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ndeki misyonunu tamamladığına inandığını belirten Mehmet Tuncay, istifasıyla ilgili yaptığı basın açıklamasında şu hususları ifade etti: “Harran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde 2004 yılından bu yana öğretim görevlisi olarak görev yapmaktayken, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin talebi üzerine, ülkemizde ilk kez uygulanan Yeni Büyükşehir Belediye Sistemine geçiş sürecinde, belediyenin yapısal aşamalarının inşaası sürecinde görev almak üzere başkan danışmanı görevini kabul etmiştim.

Aradan geçen bir yıllık dönemde, yeni kurulan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin yönetim planlaması, idari yapı değişiklikleri gibi düzenlemelere, ŞUSKİ’nin kuruluş çalışmalarına ve Başkanlık tarafından özellikle mali mevzuat bağlamındaki hususlarda talep edilen bir çok konuya mesleğim ve akademik bilgim çerçevesinde önemli katkılar sunmaya çalıştım.

Üzerime yüklenen bu sorumluluğu, mesai mefhumu gözetmeden büyük titizlikle yerine getirirken aynı zamanda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nde de yeniden yapılanma süreci başlattık. Takımda başkan sıfatıyla görev alarak kulübün idari ve spor işleri bağlamında devamını sağlayan kararlara imza attım.  Bu çalışmalarımız yakın zamanda sonuç verdi ve takım, grup lideri olarak mücadelesini sürdürmektedir.

On yılı aşkın akademik yaşamımın yanında, icra etmeye devam ettiğim mali müşavirlik mesleğim, sivil toplum kuruluşlarındaki etkin görevlerim, ticari faaliyetlerim ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndaki danışmanlık görevim esnasında hesabını veremeyeceğim, şüphe uyandıracak bir yola tevessül etmedim. Bu minvalde  ‘helal dairesi’ dışına taşmadım, taşmayacağım da.

Haset, kin, garez, iftira ve dedikodunun kol gezdiği ve ne yazık ki birkaç müfterinin sözlerine itibar edildiği şehrimizde hakkıyla görev yapmanın zorluklarını gördüm. Bu kapsamda, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Danışmanlık görevim sırasında şahsımı ve ailemi hedef alan tüm sataşmaları ve haksızlıkları Allah’a havale ediyorum. Şüphesiz O en doğru karar veren ve doğruyu bilendir.

Gelişen bu konjonktürde, misyonumu yani kuruluş aşamasındaki destek görevimi tamamladığım Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ndeki danışmanlık görevimden, ŞUSKİ Yönetim Kurulu üyeliğinden ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanlığı görevlerinden 17 Nisan 2015 tarihi itibariyle kendi isteğimle ayrıldığımı ve akademisyen kimliğimle üniversitedeki çalışmalarıma, mesleki ve ticari faaliyetlerime devam edeceğimi kamuoyu ile paylaşmak isterim.

Bu süreçte, başta; Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Celalettin GÜVENÇ ve Genel Sekreterimiz Balamir GÜNDOĞDU olmak üzere, kurumda birlik beraberlik ve hizmet adına bir takım ruhuyla çalışan tüm mesai arkadaşlarıma çalışmalarından ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, Urfa’nın menfaatleri doğrultusunda resmi görevimin dışında her daim her zaman destek olacağımı kamuoyuna bildirmek isterim.”

Us, Genel Sekreter Yardımcısı oldu 

Öte yandan ŞUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Hamdi Us, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığına atandı. Belediyede başarısız olan daire başkanı ve bazı müdürlüklerinde de seçim sonrasında ciddi revizyon yapılacağı ileri sürüyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.