banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Şanlıurfa Belediyesi’ne Ulusal Kalite Başarı Ödülü

Şanlıurfa Belediyesi, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından her yıl verilen “Ulusal Kalite Başarı Ödülü”nü kazanarak, 104 yıllık tarihinin en önemli başarılarından birine imza attı.

 

“Yaşanabilir Gelecek” temasıyla İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen 21. Kalite Kongresi’nin son gününde, KalDer tarafından düzenlenen ‘Ulusal Kalite Başarı Ödülü’ne “Kamu Hizmetleri” kategorisinde aday olan Şanlıurfa Belediyesi ödülünü törenle aldı.

 

'Ulusal Kalite Ödülü Töreni'ne Şanlıurfa Belediye Başkanı Eşref Fakıbaba’nın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çok sayıda işadamı ve sanayici katıldı.

FAKIBABA: ÖDÜLÜ ŞANLIURFALILAR ADINA ALDIM

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Başkan Fakıbaba, “Göreve geldiğim günden bu yana çalışanlarımla birlikte iyi bir takım oluşturduğumuza yürekten inanıyorum. Şanlıurfa olarak biz başarının en üst çıtasına yükselmeyi hedefliyoruz. Biz belgeleri alıp bir yere asmak için çalışmıyoruz. Hizmetin kalitesini artırmak için çabalıyoruz. Çünkü bu başarılar neticede Şanlıurfa halkına yansımaktadır. Yakalanan başarı belediye ile birlikte Urfa halkının başarısıdır. Daima belirttiğim bir hedef vardı. -Şanlıurfa Tüm Türkiye’de Konuşulacak- diyordum o gün bugündür, artık Şanlıurfa kalitesiyle tüm Türkiye’de konuşulmaktadır” dedi.

 

Şanlıurfa’dan İstanbul’a giderek törene katılan belediye başkan yardımcıları, belediye birim amirleri, birim sorumluları ve EFQM proje ekibinin coşkulu tezahüratları eşliğinde ödülünü meslektaşı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın elinden alan Fakıbaba, ödülü, başta belediye çalışanlarına da hasonra ise Şanlıurfalılara armağan ettiğini söyledi

 

Ulusal Kalite Ödülleri'nin, kalite alanındaki Türkiye’nin en büyük ve itibarlı kalite etkinliği olduğunu belirten Kalite Ödülü Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Durman işletme ve kamu kurumları başvurularının birlikte değerlendirildiğini ve değerlendirmede referans alınan EFQM Mükemmellik Modeli'ndeki tanım ve kavramların güncellendiğini ve günümüzün eğilimleri ile daha da güçlendirildiğini ifade etti.

 

Ayrıca Mükemmellik Modeli'nin 2010 sürümünün kurumların beklentilerini daha yüksek oranda karşıladığını ve çalışmalarına daha fazla katma değer sağladığını belirten Prof. Dr. Mehmet Durman, "Türkiye'de kalite kültürünün artmasında ve toplam kalite yönetim felsefesinin yaygınlaşmasında Ulusal Kalite Ödülleri önemli rol oynamakta. Ulusal Kalite Ödülü'nü almak için 20 yıl içerisinde 246 kuruluş başvurmuş ve bu yıla kadar 40 Başarı, 27 Büyük, 5 Mükemmellikte Süreklilik ödülü olmak üzere toplam 72 ödül verildi" dedi

 

ÖDÜL SÜRECİ HAKKINDA

10 Şubat - 13 Kasım 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen ödül sürecinde 5'i işletme 5'i ise kamu kurumu olmak üzere 10 başvurunun yapıldığı Ulusal Kalite Ödülü'nde 9 katılımcı finale kaldı. 108 değerlendiricinin özverili çalışmaları neticesinde sonuca ulaşılan Ulusal Kalite Ödülü'nde Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'nin başkanlığında 7 jüri üyesi görev aldı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.