banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Şanlıurfa Belediye Başkanı Fakıbaba AK Partiye geçti VİDEO

AK Partyi Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün gerçekleştirilen grup toplantısı öncesinde Şanlıurfa Belediye Başknaı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya ak parti rozeti taktı.

hayırlı olmasını dişleyen Erdoğan, partimize zengin bir katılım oldu.

Fakıbaba ise; "Sayın Başkanım. Özür dilerim heyecanlıyım. Sayın Başbakanım, sizleri arkadaşlarımı ailemi özlemiştim. Size minnettarım. Sizin hoşgörünüz büyüklüğünüz bu fırsatı bana verdi. Şu anda hem bende hem Urfa'da müthiş bir Bayram var. Buraya gelişim, sadece ve sadece bir makam değildir. Benim buraya geliş amacım AK Parti'nin şanlı üyeliğini alabilmektir. Sizin ve partimin emrinde olacağım. Size yürekten teşekkür ediyorumr" dedi.


Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, yeniden aday gösterilmediği gerekçesiyle AK Parti'den 2009'da istifa etmişti. 2009 yerel seçimlerinde Şanlıurfa'da bağımsız aday olarak yarışa giren Fakıbaba birinci çıkmış ve yeniden belediye başkanı seçilmişti. O dönemde AK Parti ve Fakıbaba arasında 'ceket' polemiği yaşanmıştı.. İddiaya göre bazı Ak Parti'liler, 'Seçimlere ceketimizi koysak AK Parti kazanır' demişti. Ancak bağımsız aday Fakıbaba seçimde birinci çıkarak büyük bir sürprize imza atmıştı.

AK PARTİ-BAĞIMSIZ-SAADET PARTİSİ

Ahmet Eşref Fakıbaba 2004 yerel seçimlerinden AK Parti’den Şanlıurfa Belediye Başkanı seçilmişti. 2009 seçimleri öncesinden partisinden ayrılan Fakıbaba bağımsız aday olarak girdiği seçimleri tekrar kazanmıştı. Sonrasında Saadet Partisi’ne katılan Fakıbaba, Numan Kurtulmuş’un ayrılmasının ardından bu partiyle de yollarını ayırmıştı.


AYRILIŞI TARTIŞMA YARATMIŞTI

2009 seçimleri öncesinde Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, şöyle konuşmuştu: ''Şimdi yolda gelirken gördüm. 'Beni yalnız mı zannettiniz' gibi bir şeyler söyleniyor. Şimdi kusura bakmayın da beyefendi zaten kendini yalnızlığa itmiş. AK Parti treninden inen bir daha binemez. Çünkü bu bir takım oyunu. Yani seni belediye başkanı yaparken AK Parti güzel de, değişiklik yapacağız dediğimizde niye rahatsız oluyorsun. O zaman da gidip yine bağımsız aday olsaydın. Niye olmadın, sormazlar mı.

ERDOĞAN: “KUSURA BAKMA DÖNEMEZSİN”

Şimdi sen tek başına aday oldun mu, yarın belediyede grubunu kimle oluşturacaksın? Peki bu noktada bundan sonraki çalışmalarda acaba bundan önce aldığın gücü, o kaynağı nereden bulacaksın. İnanıyorum ki, benim Şanlıurfalı kardeşlerim bu oyuna gelmeyecek. Şöyle bir şey de duyuyorum, 'İşte ben Başbakanımı çok seviyorum. Seçimi de kazanacağım. Kazandıktan sonra AK Partiye döneceğim.' Kusura bakma, öyle bir şey yok. Bu trenden inen bir daha binemez.

Hiçbir arkadaşımız, siyasi rakibimiz için incitici bir şey söylemek istemiyorum. Çünkü bir demokratik yarıştır. Şu kadarını söyleyeyim ki lütfen kimse nezaketimizi istismar etmesin. Kimse benim milletimin aklıyla alay etme hakkını kendinde görmesin.'' (Hürriyet)


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.