banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Şanlıurfa Bdp Kadın Meclisinden Açıklama
BDP Şanlıurfa Kadın Meclisi, kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüze karşı tecavüz kültürünü aşalım çağrısı yaptı.

BDP Şanlıurfa Kadın Meclisi, kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüze karşı tecavüz kültürünü aşalım çağrısı yaptı.

Ahmet Bahçıvan İş Merkezinde yapılan basın açıklamasına BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, BDP Kent Meclisi üyesi kadınlar ve parti üyeleri katıldı.

BDP Şanlıurfa Kent Kadın Meclisi adına açıklama yapan Leyla Akça, gençliği özgür ve demokratik geleceği yaratmanın temel dinamiği olarak gördüklerini söyledi. Akça, son dönemlerde kadına ve çocuklara yönelik taciz, tecavüz ve şiddet olaylarında artış gözlemlendiğini belirterek, Tecavüz bir insanlık suçudur. Dolayısıyla mağdur tüm insanlık ailesidir. Toplumda gelişen ve korkunç boyutlara ulaşan tecavüz kültürünün artık kadınla birlikte çocuklara ulaşmasının bu kadar aleni oluşuna karşın hukuksal tedbirlerin alınmaması kaygı vericidir. Kadın, toplumsal yaşamın en önemli üretici gücü, barışın ve toplumsal uzlaşın örgütleyicisi ve koruyucusudur. Kadınlarımıza, çocuklarımıza yönelik bu saldırıların önü alınmazsa ciddi anlamda toplumsal kargaşa ortaya çıkar ve toplumda yaratılmaya çalışılan hoşgörü kültürü zarar görür dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.