banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Şanlıurfa Barosu Bağımsızları Desteklemiyor

Şanlıurfa Barosu Şanlıurfa’da yayımlanan bir kısım yazılı ve görsel yayın organlarında “Şanlıurfa Barosundan Bağımsızlara Destek” “Barodan Bağımsızlara Destek”  başlıklı haberleri yalanladı.
Tüm siyasi parti adayları ile bağımsız adaylara karşı eşit mesafedeyiz diyen Şanlıurfa Barosu, yaptığı yazılı açıklamada şöyle denildi: “12 Haziran Pazar günü yapılacak olan genel seçimlerle ilgili Şanlıurfa’da yayımlanan bir kısım yazılı ve görsel yayın organlarında “Şanlıurfa Barosundan Bağımsızlara Destek” “Barodan Bağımsızlara Destek” gibi başlıklar atılarak baromuzun tarafsızlığını gölgeleyecek haberler yapıldığı görülmüştür.

Bilindiği üzere Baro adına karar ama alma organı Baro Yönetim Kuruludur ve açıklamalar Baro Başkanlığı tarafından yapılır. Başkanlığımız tarafından yapılan tüm açıklamalar baromuzun resmi web sitesinde yayınlandığı gibi yine baromuz elektronik posta adresinden tüm basın mensuplarına aynı anda haber olarak geçilmektedir.

Basın meslek ilkelerine aykırı olarak yapılan asılsız ya da yanıltıcı haberlerin sorumluluk doğurduğu aşikârdır. Yargının üçayağından biri olan savunma kurumunun tarafsızlığını korumada oldukça hassas davrandığımızı ve buna önem verdiğimizi hatırlatmak istiyoruz. Tekrarlamak istiyoruz ki, tüm siyasi parti adayları ile bağımsız adaylara karşı eşit mesafedeyiz. Baromuza kayıtlı üye sayısının 500 avukat olduğunu hatırlatarak, bazı üye avukatların adaylara destek açıklamasının bu şekilde çarpıtılarak haber yapılmasının bilgi eksikliğinden kaynaklandığını ummak istiyoruz.

Kamuoyunda Yanılgı Oluşturan Basın Kuruluşlarının İş Bu Tekzip Metnini Yayınlamalarını Bekliyoruz. Haberlerin düzeltilmemesi halinde hukuksal değerlendirmeler sonucu gerekli yasal girişimlerde bulunma hakkımızı saklı tuttuğumuzu basına ve kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz”
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.