banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Şamil Tayyar; Şanlıurfa dahil 6 il ciddi tehdit altında

Habertürk TV'de 13 Ajansı'nda Didem Yılmaz Arslan'ın sorularını yanıtlayan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Gaziantep'teki terör saldırısıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.


"İL EMNİYET MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINMALI"


Şamil Tayyar, Gaziantep saldırısında güvenlik zafiyeti olduğunu belirterek, "İl Emniyet Müdürü görevden alınmalıydı" dedi. Türkiye'nin Suriye'ye operasyon yapmaya zorlandığını söyleyen Tayyar, "Gaziantep'te Suriyeliler'in kaldığı kampta 2 bin kişi eksik. Bu insanlar ya kayboldu ya da ortada bir yolsuzluk var" şeklinde konuştu.


Şamil Tayyar şunları söyledi:
Gaziantep'te muhtemel bir eylemin yapılabileceği ihtimali yüksekti. Gaziantep Emniyeti bu ihtimali biliyordu fakat burada bir yönetim beceriksizliği olduğunu düşünüyorum. Gaziantep şehir merkezinde bomba patlatılabileceği ihtimalini 23 Temmuz'daki köşe yazımda yazdım. Bu istihbarat bilgileri bize farklı kanallardan geliyor. Bu bilgileri Gaziantep Emniyet Müdürü'yle de paylaştım. Olaydan 6.5 saat önce de elimizdeki bilgileri milletvekili arkadaşlarımızla yaptığımız toplantıda paylaştık. İhmali olanların bir an önce tespit edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Burada birinci derecede sorumlu Gaziantep Emniyet Müdürü'dür, görevden alınmalıdır.
Türkiye, Suriye'ye operasyon yapmaya zorlanıyor. PKK Suriyeli militanların kontrolüne geçti. Gaziantep'te Suriyeliler'in kaldığı kampta 2 bin kişi kayıp. Bu insanlar ya ortadan kayboldu ya da ortada bir yolsuzluk var."


"6 İL İÇİN UYARI"


PKK'nın Gaziantep'teki Organize Sanayi Bölgesi'nde de bir eylem yapabileceği uyarısında bulunan Tayyar, "6 il için tehlike var" dedi:


"Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana ve Mersin çok ciddi tehdit altındalar. PKK ülkenin herhangi bir yerinde bir şiddet eylemi yapabilir ama bu iller şu an birinci derece tehlike altında. Bu illerde direnç kırılırsa PKK batıya daha rahat açılacağını hesaplıyor."

habertürk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.