banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Şahin'nin istifa nedeni ortaya çıktı

Şahin’in Ordu’dan Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığa hazırlandığı öğrenildi.

İdris Naim Şahin, Başbakan Erdoğan’ın uzun süre yakın çalışma arkadaşı oldu. AK Parti’nin Genel Sekreterlik görevini yürüttü. 12 Haziran 2011’de yapılan Genel Seçimden sonra İçişleri Bakanı koltuğuna getirildi. Bakanlığı döneminde terör örgütüne karşı en etkili mücadele yürüttü.


Ne var ki, İdris Naim Şahin bakanlığı döneminde en çok tartışılan bakan olarak öne çıktı. Çok konuşmasıyla dikkat çekti. Kimine göre, çok konuştuğu için medya tarafından mercek altına alınmıştı, kimine göre ise bakanlık olarak yaptıkları başarılı mücadeleden dolayı hedef tahtasına konulmuştu.

6 Temmuz 2011’de başlayan görev süresi, 24 Ocak 2013’te sona erdi. Başarılı olduğuna inanıyordu, görevden alınmayı beklemediği için kırgın olduğunu açıkça dile getirdi. Kendisinin “şahin” olduğu için Kürt açılımına kurban edildiğini düşündü.

İdris Naim Şahin, halefi Muammer Güler’e, “gönlünce koltukta” kalmasını temenni ederek görevi teslim etti.

ORDU’DA ADAYLIĞA HAZIRLANIYOR

AK Parti’den Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı bekledi. Bu açıklamanın da gecikmeden yapılacağını bekledi. Ne var ki Başbakan Erdoğan’ın, 5 Aralık’ta yapılan açıklamada kendi adı değil Enver Yılmaz’ın adının okunacağının kesinleşmesi ile ipler iyice gerildi.

İdris Naim Şahin’den geçtiğimiz günlerde önce MHP’den, ardından da BBP’den Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı teklifi geldi. “Gelin partimizden aday olun” dendi.

Cafesiyaset’in aldığı bilgiye göre, İdris Nedim Şahin Ordu’dan adaylığa hazırlanıyor. AK Partili aday Enver Yılmaz’ın karşısına bağımsız aday olarak çıkacak olan Şahin'e, diğer partilerin de destek vereceği öğrenildi. Böylece MHP ve CHP Şahin'i destekleyerek AK Parti'nin Orduda seçimi kaybetmesini sağlayacak.
Kaynak: CAFESİYASET

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.