banner2
Öne Çıkanlar toz Sugeldi Douglas Tanquee Trendyol 1. Lig Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy

Şahin Bursa'da STK'ları ziyaret etti

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Sait Şahin Bursa’daki Sivil Toplum Kuruluşları ile iş adamlarını ziyaret etti.

Bir takım temaslar için Bursa’ya gelen  Şahin, Milli Türk Talabe Birliği (MTTB), İnsani Yardım Derneği (İHH), Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) ve iş adamı Veysel Özdemir’i ziyaret etti.

İlk olarak MTTB’yi ziyaret eden Şahin’e HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Mehmet Şimşek ve Mustazaflar Cemiyeti Bursa Şube Başkanı Cemil Genç eşlik etti. Şahin  ve beraberindeki heyeti, MTTB Bursa Kurucu Başkanı Halef Hakkı Cafer ve birliğin üyelerinden oluşan bir heyet karşıladı.

Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette konuşan  Şahin, geçmişte bir çok sıkıntının çekildiğini hatırlatarak, “Belki ülkenin geneli iyi şartlar içerisindeyken  özelde biz,   28 Şubat soğuklarını yaşamaya devam ettik. Mart bir türlü bize uğramadı.  Buna rağmen karıştırmadık sapla samanı. Biz ‘Devlet eliyle ve yerel örgütsel güçlerin eliyle mağduriyetler yaşıyoruz, bununla hareket edelim’ diye anlayış  geliştirmedik. Yani nerde olmamız lazım? Nasıl olmamız lazım, attığımız adımın memlekete faydası nedir, Müslümanlara ve İslam’a faydası nedir? Bunları gözeterek adım atmaya veya zararı varsa bu adımı atmaya, ya  da geri durmaya çalıştık. Hamdolsun en son seçim kararımız da buna yönelik bir karardı.” diye konuştu.

MTTB Bursa Şube Başkanı Halef Hakkı Cafer ise, HÜDA PAR ve Peygamber Sevdalıları Platformu’nun yapmış olduğu çalışmaları büyük bir takdirle karşıladıklarını, bundan haz alarak izlediklerini söyledi.

Diyarbakır’da Peygamber Sevdalılarının düzenlemiş olduğu milyonların bir araya geldiği Kutlu Doğum Mitingi ile ilgili bir anısını da anlatan Cafer, “Bir kere daha anladık ki, biz ne kadar çok çalışsak da İslam’ın önünü kesmeye çalışan birileri var. Bu yüzden daha çok çaba sarf etmek, daha çok çalışmak zorundayız. O yüzden Allah sizlerden razı olsun, yolunuz bahtınız açık olsun. Biz gençlere düşen her türlü görevde yanınızdayız. Ağabeylerimizsiniz tekrardan hoş geldiniz şeref verdiniz.”ifadelerini kullandı.

Daha sonra Cuma namazını Bursa Ulu Cami’nde kılan Şahin ve beraberindeki heyet, Bursalı iş adamlarından Veysel Özdemir ile görüştü.

Şahin  daha sonra ASDER Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Şube Başkanı Arif Çelenk’i ziyaret etti Ördekli Kültür Merkezinde yapılan ziyaret de samimi bir ortamda gerçekleşti.

Ardından İHH Bursa şubesini ziyaret eden Şahin ve beraberinki heyeti,   derneğin Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan karşıladı.

Ziyarette  konuşan Şahin, “Bizim öncelediğimiz halkımızdır. Ve bu halkımızın da siyasi alanda  temsiliyetini göğüslemiş olanların,   gerek siyasi parti olarak, gerek silahlı örgüt olarak, gerekse de  Sivil Toplum Kuruluşları olarak güçlendikçe, halkımızı dinsizleştirdiklerini gördük. Ve bu alanda olmamız gerektiğine, halkımızın gerçek temsilcilerinin, dini  ve ahlaki değerler  zemininde uyumlu kitle ve kesimlerin olması gerektiğine inandık. Bu açıdan siyasete girdik.” şeklinde konuştu.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaretlerin ardından STK yetkilileri de Şahin’e yapmış olduğu ziyaretlerden ötürü teşekkür edip bu tür diyalogların geliştirilmesi gerektiğini ifade ettiler. (Zeki Aras -İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.