banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Sabır etkinlikleri neden ertelendi? AK Parti Kongresi için ne dedi?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, düzenlediği basın toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda ilk olarak tüm gençlerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayan Başkan Çiftçi, AK Parti'nin genel başkan adayı Binali Yıldırım'ın AK Parti'ye ve Türkiye'ye hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kent genelinde görev yapan yerel ve ulusal basın kuruluşu temsilci ve muhabirleri ile bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Açıklamasında ilk olarak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklere değinen Başkan Çiftçi, "Büyükşehir olarak gençlerimizin gelişimine yönelik tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz" dedi.

Şanlıurfa'nın genç nüfus bakımından Türkiye'nin ilk sırasında yer aldığının altını çizen Başkan Çiftçi, "Bugün hem ulusumuz anlamında hem de ülkemiz anlamında önemli bir günü yaşıyoruz. Gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyoruz. Tüm gençlerimize yüce Allah'tan sağlık, sıhhat diliyorum. Bilindiği gibi Şanlıurfa Türkiye'nin en genç şehri. Dolayısıyla il olarak da üzerimize düşen büyük sorumluluk var. Gençlerimize doğru anlamda hizmetler gerçekleştirmek, onların dünyayı iyi okuyabilmeleri ve aynı zamanda geleceğe çok büyük bir motivasyonla hazırlanma noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimiz için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz.

Yine 19 Mayıs'ın tarihimizde çok önemli bir rolü var. Çünkü 19 Mayıs'ta biz düşman işgali altında olan ülkemizin kurtuluşu amacıyla bir iradenin Anadolu'ya yayıldığı ilk kapıdır. Kendi özgürlüğünü, kurtuluşunu, bağımsızlığını ve benliğini kazanma noktasında 19 Mayıs, Anadolu'da örgütlenme, düşmana karşı bir ve beraber olma, milli bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin başladığı tarihtir. Bu anlamda da gerek kurtuluş mücadelemizde şehit olan ve sonradan vefat eden ve şimdide yine ülkemizin bekası için canını feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ülkemiz her zaman atalarımızın yaptığı gibi her zaman birlik ve beraberlik içerisinde hiçbir unsuru ötelemeden ve kardeşlik hukuku içerisinde hep birlikte yürümüştür. Bizlerde aynı şekilde Allah'ın izni ile bundan sonra da yürüyeceğiz" dedi.

"YENİ ADAYIMIZ HAYIRLI UĞURLU OLSUN"

Başkan Çiftçi, açıklamasında ayrıca AK Parti'nin yeni genel başkan adayı Binali Yıldırım'ın Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi. Hafta sonu yapılacak olan AK Parti Genel Kurulu'na katılacaklarını da sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "Bugün itibariyle mensubu bulunmuş olduğum AK Parti'nin genel başkan adayı açıklanmıştır. Allah'ın izni ile hafta sonu genel kurulu yapılacak ve bizler de Şanlıurfa'nın delegeleri olarak gidip reyimizi kullanacağız. Ben açıklanan adayımıza hem başarılar, hem de hafta sonu yapılacak olan genel kurulun AK Partimize, ülkemize, hayır, bereket, kalkınmışlık, kardeşlik getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum" diye konuştu.

'HZ. EYYÜP SABIR GÜNLERİ' ETKİNLİKLERİ RAMAZAN ÖNCESİNE ERTELENDİ

20 Mayıs 2016 Cuma günü düzenlenmesi beklenen 'Hz. Eyyüp Sabır Günleri' programının ertelendiğini de basın toplantısında duyuran Başkan Çiftçi, ertelemenin yoğun geçen 19 Mayıs etkinlikleri ve yaklaşan Ramazan ayının maneviyatına uygunluğu için karar alındığını söyledi.

Başkan Çiftçi konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: "Hz. Eyyüp Sabır etkinlikleri programımız 20 Mayıs tarihinde yapılacaktı. Hem 19 Mayıs etkinliklerimize çok yakın bir tarih olması, hem de çok yakın bir zamanda Ramazan ayına gireceğiz. Çünkü 'Hz. Eyyüp Sabır Günleri' programımız maneviyatı yüksek bir program. Ramazana giriş programı olarak bu etkinliğimizi iki hafta ertelemiş olduk. İnşallah 4 Haziran'da Eyyüp Nebi'de bu programımızı gerçekleştireceğiz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.