banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Saadete Partisine Katılımlar Oldu

 Saadet Partisi Ankara İl Kongresi'nde Türk siyasetinin duayen isimlerinden Devlet Eski Bakanı Refahattin Şahin, Eski ANAP Genel Başkan Yardımcısı 21'inci Dönem Diyarbakır Milletvekili Abdulbaki Erdoğmuş, Eski ANAP MKYK Üyesi Sabri Hasemoğlu ve çalışma hayatının tanıdık simalarından Yusuf Engin'inde aralarında bulunduğu çok sayıda isim Saadet Partisi'ne katıldı. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un rozet taktığı tören büyük bir coşkuya sahne oldu.

 Saadet Partisi Ankara İl 4'üncü Kongresi büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştirildi. Anadolu Kongre ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen kongreye iltihak edenler damga vurdu. Kongreye Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları, GİK Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Eski milletvekilleri ile binlerce Başkenti iştirak etti. Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan salona büyük bir heyecanla ve alkışlar eşliğinde geldi. Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın telgrafının okunduğu sırada ise salon büyük bir coşku yaşandı.

 Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, salona girdiğinde coşku zirveye çıktı. ‘Başbakan Numan' sloganları ile karşılanan Kurtulmuş, yaptığı konuşmada partiye iltihak eden isimleri kutlayarak, "Bundan böyle birlikte omuz omuza yan yana bu ülkenin özgürlük, adalet ve refah mücadelesini vereceğiz. Allah'ın izni ve milletimizin desteğiyle bu mücadelemizde başarıya ulaşacağız" dedi.

 MİLLET ANAYASAYI KENDİ YAPSIN

Siyasetin gündemini Saadet Partisi'nin belirlediğini vurgulayan Numan Kurtulmuş, Anayasa değişikliği ve referandum tartışmalarında bunun bir kez daha net bir şekilde ortaya çıktığını söyledi. Konuşmasında Anayasa değişiklikleriyle ilgili görüşlerini açıklayan Kurtulmuş, kendilerini Anayasa'yı milletin yapmasından yana olduklarını, mevcut değişikleri yetersiz bulmalarına rağmen, küçük de olsa olumlu bir adım olarak değerlendirdikleri için referandumda ‘evet' oyu vereceklerini ifade etti.

 

Kurtulmuş, "Her konuda sürekli çatışma ve gerilim üreten iktidar ve muhalefet partileri anayasa değişiklikleri konusunda da bir bardak suda fırtına çıkardılar. Ama biz yine yol gösterici bir muhalefet ortay koyduk. Çünkü bizim siyasetimiz bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir. Bu milleti, bu toprakların gerçek sahibi haline getirmektir" diye konuştu.

Tazimattan bu yana bazı elitlerin milletin anayasa yapamayacağı anlayışına sahip olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Bu millet bu toprakların kiracısı değil ev sahidir. Kendi Anayasasını yapacaktır" dedi.

 Saadet Partisi olarak başından bu yana Anayasa'nın topyekun değiştirilmesini savunduklarını hatırlatan Numan Kurtulmuş, "Türkiye, üç beş sene sonra bugün Saadet Partisi'nin söylediği noktaya gelecektir. İnşallah Anayasayı tümden değiştirmek Saadet Partili bir meclise nasip olacaktır" dedi.

 Referandumun mutlaka Saadet Partisi'nin önerdiği pusula yöntemiyle yapılması gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, " Bu pusulanın bu kamplaşmadan kurtaracak önemli bir argüman olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

 SAADET'E KİMSE ROL BİÇMEYE KALKMASIN

Saadet Partisi'nin siyaset misyonuna da dikkat çeken Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "İktidar ve muhalefet partilerini kamplaşmada birbirlerinin değirmenine su taşıyor. Saadet Partisi bu yanlış kamplaşmaları ortadan kaldıracaktır. Saadet Partisi demokrasiden taviz vermeyecektir. Saadet Partisi, siyasi istikrarı savunur. Ama siyasi istikrar diye seçim barajlarının arkasına sığınmaz. Herkesin özgülüklerini sonuna kadar savunur. Kimse bu kamplaşmalarda Saadet Partisine rol rol biçmeye kalkmasın.. Saadet Partisi, bu oyunun sonunu getirecektir" şeklinde konuştu. 

Ekonomi konusu da değinen Numan Kurtulmuş, özellikle adaletsiz gelir dağılımına vurgu yaptı. Kurtulmuş, "72 milyon çalışıyor. 16 bin aile kazanıyor. 2010 yılında devletten beslenen ve sayıları 16 bini geçmeyen aile, Türkiye ekonomisinin 56 milyar lirasını cebine atacaktır. Bu taksimi kurt yapmaz, kuzulara şah olsa" dedi.

 REFAHATTİN ŞAHİN: NEFER GİBİ ÇALIŞMAYA GELDİK

Devlet Eski Bakanı Refahattin Şahin, "Bir ve beraber olmazsak, milli ve manevi değerlerimizi unutmasak, ülke menfaatlerinin her şeyin üstünde tutmasak, ‘Harun gibi gelip Karun gibi gitmeyeceksek' o zaman orada bir işaret var demektir. Yıllardan beri özlemini çektiğimiz genel başkan bu sözü söylediği için son derece mutlu ve memnun oldum. Türk siyasetine dürüst biri geliyor diye de mutlu oldum. Onun partisinde ‘saadete' ulaşacağımızı düşünerek, onun yanında bir nefer gibi çalışmaya geldik. Bu gün Türkiye'nin umudu olmuş bir Saadet Partisi var. Bu ülkenin geleceğini güvence altına almak istiyorsak saadetle birleşelim" diye konuştu.

 

KURTULMUŞ, TÜRKİYE İÇİN BİR ŞANS

ANAP Eski Genel Başkan Yardımcısı Abdulbaki Erdoğmuş, ise kendilerine yapılan davete icabet ettiklerini ifade ederek "Bize yapılan bu davet icabetini bir sorumluluk olarak gördüm. Yerel ve küresel siyasal sorunlar ancak Saadetle çözülür. Sayın Genel Başkan Türkiye için bir şans. Sizler ile yürek yüreğe gayret edeceğimden kuşkunuz olmasın. Ortak bir gelecek inşa etmek üzere yolumuz açık olsun" dedi.

 YUSUF ENGİN: ONURLU BİR MÜCADELE

Hak-İş Eski Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Engin, 41 yıldan bu yana davaya gönül veren herkese çok teşekkür ettiğini kaydederek, "Bu heyecan ülkenin temel problemlerinin çözüleceği bir iktidar ile taçlandırılacaktır. Türkiye zengin kaynakları, kültürü, birikimi, inancıyla, yetişmiş kadrolarıyla her türlü problemi çözecek güç iradeye sahiptir. Sorun o iradeye sahip olanların iktidara gelmemiş olmasıdır. Bu gün kararlı onurlu bir mücadelenin önemli bir halkasını yaşıyoruz" dedi.

Ülkenin imkanlarının heba edildiğini de sözlerine ekleyen Engin, eğitim, çalışma, güvenlik problemlerinin giderek arttığını ifade etti. Bu sorunların çözümünün ise Saadet Partisi iktidarında olduğunu da dile getirerek Engin, " Bu sorunları hep birlikte aşacağız. Bu duygularla aramızdan olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Denizde damla biçiminde aranızda bulunmaktayız. Allah yardımcımız olsun" diye konuştu.

 Demokrat Parti Milletvekili Adaylarından Ozan Bilal Işıklı, yaptığı kısa konuşmasında bu günün önemli bir gün olduğunu dile getirerek yazdığı bir şiiri dinleyiciler ile paylaştı. Işıklı şiirinde, "Sevgide, saygıda farkımız vardır, milletin dertleri derdimiz bizim. Kaygıda, tasada farkımız vardır. Numan Kurtulmuşla yola çıkmışız, riyakar sözlerden bıkmışız. Hizmette, gayrette farkımız vardır" dedi.

ANKARA BAŞ MOTOR OLACAK

Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Çetin konuşmasına alkışlarla başladı. Çetin, göreve geldikleri günden bu yana büyük bir aşkla çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirerek, teşkilatlarına teşekkür etti. Ankara'nın siyasette baş motor olduğunun altını çizen Çetin, "Bu kalabalığı görünce bu salonda ana muhalefet partisinin il başkanlığının yaptığı kongre sahnesi aklıma geldi. Ne yazık ki, bu salonu dolduramadılar. Biz ise bu salonu doldurduysak, iktidarız demektir. Bu salon teşkilatlarımızın göstergesi oldu" dedi. Görev yaptıkları süreç içerisinde birçok kesime ziyaretler gerçekleştirdiklerini de vurgulayan Çetin, kapısını çaldıkları her yerden olumlu netice aldıklarını söyledi. Çetin, "Ziyaretlerimizde herkes bize Ey Saadet Partililer bu millete siz layıksınız. Bu ülkeyi ancak siz yönetirsiniz" dedi.

 Milli Görüş'ün 41 yıllık bir çınar olduğunu da ifade eden Çetin, "Bu çınarın, bu zincirin en güçlü halkası Ankara il teşkilatlarıdır. Zorlu yollardan geçtik ama şunu görüyoruz ki olağanüstü hallerin olağanüstü siyasi partiler var. 80'den sonra ANAP, şimdi ise AK Parti var" diye konuştu.

 

SAADET'E İLTİHAKLAR SÜRÜYOR

Programda AK Parti, DP, CHP, MHP ve diğer siyasi partilerden istifa eden 520 kişi adına 12 kişiye Prof. Dr. Numan Kurtulmuş tarafından rozet takıldı

 Kongrede Saadet Partisi'ne iltihak eden Türk siyasetinin önemli isimleri ile bürokrasi ve akademisyenlerin isimler ise şöyle:

 Devlet Eski Bakanı Refahattin Şahin

Eski ANAP Genel Başkan Yardımcısı Abdulbaki Erdoğmuş

Eski ANAP MKYK Üyesi Sabri Hasemoğlu

TOKİ Eski Başkan Yardımcısı Eski EBK Genel Müdürü Namık Sinanoğlu

Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Aytekin

Hak-İş Eski Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Engin

Tekstilci Feryal Tanrıverdi

İşadamı Ergün Topbaş

DP Kırşehir Milletvekili Adayı Bilal Işıklı

Sağlık Bakanlığı Eski Personel Genel Müdürü Muhittin Bal

CHP Milletvekili Adayı Bayram Aykan

Uluslar arası İnsan Hakları HDR Eski Genel Başkanı Mehmet Doğan

Emekli Emniyet Müdürü İsmet Yavuz

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.