banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Saadet Partisi'nden Bir İstifa Daha

Saadet Partisi İl Genel Meclisi Üyesi ve Saadet Partisi İl Genel Meclisi Gurup Başkanı Ömer N. Kapaklı, El Ruha Otelinde düzenlediği Basın toplantısıyla Saadet Partisinden ve doğal olarak Grup Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Ömer Kapaklı, "İl Genel Meclisi üyeliğimi Bağımsız Üye olarak sürdüreceğim"dedi.

Ömer N.Kapaklı, El Ruha Otelinde düzenlediği Basın toplantısında özetle şu açıklamayı yaptı "29 Mart seçimleri ve seçim sonrası ortaya çıkan tablo çok iyi algılanmalı. O süreç tamamen Halk Harekatıydı. Şanlıurfa halkının isteğini yerine getirme adına o Harekatın en önemli isimlerinden biri olarak görev yaptım.Sayın Belediye Başkanı Ahmet E.Fakıbaba AK Partiden Aday gösterilmeyince halkın isteklerini dikkate aldık. Sayın Fakıbaba tekrar Belediye Başkanlığına aday olacağını söyledi. O süreçte ben Medya Tanıtım Başkanı olarak görev aldım. O süreçte Sayın Başkan Fakıbaba'nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Habib Arslan ve Fevzi Yücetepe ile Sayın Mehmet Cafer'le çekirdek bir kadro içersinde çok uyumlu bir çalışma yapmıştık. Sayın Fakıbaba AK Partiden aday gösterilmeyince birçok Partiden üst düzey Yöneticileri bizimle temasa geçti. Sayın Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Kayacan'da o tarihte bizzat beni telefonla arayarak, "Ömer Bey. Partimiz Sayın Fakıbaba'ya açıktır. Biz Sayın Fakıbaba'yı SP'den aday göstermek istiyoruz. Bu konuda yardımcı olurmusunuz?"dedi. Bende bu görüşmeyi Sayın Fakıbaba ile görüştüm. Daha sonra ben, Sayın Habib Arslan ve Fevzi Yücetepe ile birlikte SP İl Başkanı Sayın Mehmet Kayacan ve eski Milletvekili Sayın Niyazi Yanmaz'la iki kez görüşme yaptık. Daha sonra bu toplantılara bizzat Sayın Başkan Fakıbaba'da katıldı.

Bizimde bir Partiden İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi adayı olmamız gerekiyordu. Sizin de bildiğiniz gibi o tarihte tercihimiz Saadet Partisi olmuştu.

Seçimlerden sonra biz toplamda 5 üye çıkarabildik. Grup kuramadık. 1 yılımız bu şekilde geçti. Ancak her toplantıda SP'yi Grup Başkanı olarak kendim temsil ettim. İl Genel Meclisinde 55 Üye bulunmakta. 1.yılımızda bize verilen Komisyon üyeliklerinde önceliği Grup Başkanı olduğum için arkadaşlarıma verdim. İlk yılda Komisyonlarda görev almayan 2 kişiden biriyim.

İkinci yılımızda AK Parti ile DP arasındaki ittifak bozuldu. DP'den bir üye SP'ye geçti ve böylece biz de 6 üye ile Grup kurduk. Yeni dönemde İmar Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonu gibi önemli komisyonlarda 1'er üye ile temsil etme hakkını kazandık. Ben arkadaşlarımla bir araya geldim. Kendilerine "Ben Grup Başkanıyım. Bu nedenle bu iki komisyonda görev almayı düşünmüyorum" dedim. Arkadaşlarımda bu kararıma saygı gösterdiler. Hatta bazı arkadaşlar "Etik olarak aldığınız bu karara saygı duyuyoruz" dediler. Sayın İbrahim Arslan Plan Bütçe Komisyonunda, Sayın Necmettin Sağlam'da aramızda çektiğimiz kura sonucunda İmar Komisyonu Üyesi oldu. Bu dağılım sonrası bir arkadaşımız "Grup Başkanlığı konusu ne olacak?"dedi. Doğal olarak "Böyle bir sorun mu var? Sanırım sizi ben temsil ediyorum" dedi. Bu konu yaklaşık 1 saat aramızda konuşuldu. Daha sonra bazı üye arkadaşlarımızın ısrarıyla konu kapatıldı ve Grup Başkanlığım devam etti.

Mayıs ayındaki toplantı öncesi yeni tahsis edilen Odamızda bir araya geldik. Bir arkadaşım "Grup Başkanlığı konusu ne olacak?"diye sordu. Bunun üzerine bir başka arkadaşım "Ben de Grup Başkanı adayıyım.Bu konuda tepki gösterilmesi yersiz. Bu konuyu İl Başkanıyla da görüşebiliriz" dedi.

Sesiz kalarak odadan ayrıldım. Sayın Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Kayacan'a tüm bu gelişmeleri ayrıntılarıyla anlatarak tepkimi net bir şekilde ortaya koydum. Ancak telefondaki görüşmemde Sayın İl Başkanı Mehmet Kayacan, "Ömer Bey. 8 Mayıs'a Kongremiz var. Bu mevzuyu kendi aramızda hallederiz. Bu kongre geçsin" dedi.

Oysa ben Sayın İl Başkanımdan "Ömer Bey gerek ilk yıl gerekse yeni dönemde yaptıklarını biliyorum. Grup Başkanlığıyla ilgili tartışma bile söz konusu olamaz" demesini beklerdim.

Daha sonra tüm bu gelişmeleri Sayın Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya ilettim. Sayın Başkan bu gelişmeleri ilk kez benden duydu. Son derece üzüntü duydu. Bu konuyu İl Başkanıyla görüşeceğini söyledi.

Özellikle Kongrenin yapılmasını bekledim. Yaklaşık 1 hafta içersinde ne İl Başkanı ne de bir başka kişi beni aramadı.

Benim önümde üç seçenek vardı.

Birinci seçenek: Her şeye rağmen Grup başkanlığını sürdürmem.

İkinci seçenek: Grup başkanlığından ayrılıp SP üyesi olarak kalmak.

Üçüncü seçenek: SP'den istifa etmek.

İki-üç günlük düşünceden sonra istifa etmemin en doğru karar olduğuna kanaat getirdim. Görev yaptığım sürece başta Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba olmak üzere bana gerekli katkıyı gösteren herkese teşekkür ediyorum.

Bundan sonraki süreçte İl Genel Meclisinde Bağımsız üye olarak görevimi sürdüreceğim. Her konuda gerekli duyarlılığı göstereceğim.

İl Genel Meclisinde olabilecek her tür olumsuzlukları Urfa halkı adına Basına anında ileteceğimi de özellikle belirtmek istiyorum. Hepinize saygılarımı sunuyorum"

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.