banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Reha Denemeç; Yeni anayasa ile Türkiye daha da büyüyecek
Siyaset akademisine kayıtlı olanların katıldığı ve AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Siyaset Akademisi İl Koordinatörü Nusret Urmak’ın sunumuyla SGK İl Binası Konferans Salonunda Milletvekilleri Mahmut Kaçar, Abdülkerim Gök,  İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez ve bazı Belediye Başkanların katılımı ile gerçekleşti.

 

İlk dersi Ekonomist Prof. Dr. Mustafa Acar “Türkiye Ekonomisi” başlığı ile sundu. Ekonomik krizlerin beş temel dayanağı olduğunu vurgulayan Prof. Acar; “ Krizlerin beş temel unsuru var. Enflasyon, İşsizlik, bütçe açığı, borç stoku ve büyümede duraklama veya gerileme yaşanıyorsa kriz kaçınılmaz olur. Ekonomisi böyle kötüye giden ülkeler açıktan para basma, borçlanma veya vergi oranlarını artırma ile günü kurtarmaya çalışırlar. Ama yine de krizler kaçınılmaz olur, çünkü borçlanma krizi ortadan kaldırma değil ötelemedir. Bizde geçmişte krizlerle çok boğuştuk. Nitekim Uluslararası Para Fonu (IMF) 40 yılda 20 antlaşma yapmak zorunda kaldık. Yani ortalamamıza 2 yılda bir kriz düşüyor” dedi.

 

Son krizin 2008 yılında ABD’de ortaya çıktığını ifade eden Ekonomist Prof. Acar; “Biliyorsunuz 2008 Temmuz ayında ABD emlak sektöründen kaynaklanan mortgage krizi kısa sürede ABD’yi etkilerken, uzun vadede ise Avrupa ve Asya’yı etkiledi, etkisi hala da devam ediyor. Bu nedenle insan kaynaklarını ve yer altı zenginliklerini iyi kullanmak ve değerlendirmek lazım” dedi.



Verilen aradan sonra ikinci dersi ise AR-GE’den sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Reha Denemeç “deneyimlerini” paylaştı.

 

Siyaset Akademisi'nin önemine değinen Denemeç kendisinin 3 dönemdir milletvekilliği yaptığını AK Partinin tüzüğü gereği son dönemleri olduğunu ve yerlerini yeni isimlere bırakacaklarını belirterek şunları kaydetti; “2002 seçimlerinde 363 milletvekili olarak AK Partiyi mecliste temsil ediyorduk. Bu 363 kişiden bu dönem 75 kişi var. Yani böyle bir tüzük değişikliği, böyle bir tüzük maddesi olmadan bile AK Partide kan değişimi yaşanıyor. Bu değişim de bize dininizim getiriyor. Diğer partilerden farkı ortaya koyuyor, siyasette genç arkadaşlara yer açıyoruz” dedi.



Sunumunda 1453 İstanbul'un fethinden dünyadaki ve Türkiye'deki gelişmeleri değerlendirerek AK Partinin kuruluş dönemine gelen Denemeç; “Parti kuruldu, Sayın Tayyip bey konuşmasını yaparken,  'Artık Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' dedi. Değişimleri görüyorsunuz işte. Konuşmasına devamla  'AK Parti siyasetin merkezinde hep kalacak' dedi, işte görüyorsunuz 10 yıldır bu ülkeye hizmet ve bir şeyler katma çabasındayız. 10 yıl önce her şey farklıydı. Siyasi algıları değiştirdik.  Arkadaşlar 12 Haziran 2011 seçimlerinde AK Parti yüzde 50 oy aldı. Oldu mu? Peki, AK Parti'nin size yüzde 50 oy alacağını 14 Aralık 2001'de söyleseydik inanırmıydınız? Sayın Başbakan o zaman 'AK Parti bir dünya markası olacak' demişti. Şimdi bakın bakalım dünyanın her yerinde Erdoğan ve AK Parti isimi var mı yok mu?” dedi.



Geçmişteki olaylarla günümüzdeki olayları karşılaştıran Denemeç; “Çok zorlu yollardan geçtik. Vesayet rejimi ve baskıları soncunda partimiz kapatılmak istendi. Yeni anayasa ile özgür, büyüyen, gelişen tam demokratik bir Türkiye hedefine yürüyoruz” dedi. Eğitimin önemine dikkat çeken Denemeç; “Japonya bir ada ülkesi ve yeraltı kaynakları yok denecek kadar azdır ama insan kaynaklarını çok iyi kullandığı için dünyanın en güçlü 3 ülkesinden biridir. Biz de eğitime önem vererek genç ve dinamik insan kaynaklarımızı kullanacağız” dedi.

 

Akademinin sonunda Prof. Dr. Mustafa Acar’a günün anısına gümüş işlemeli fincan takımını Reha Denemeç sunarken, AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez tarafından da Reha Denemeç'e günün anısına gümüş işlemeli fincan takımı hediye edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.