banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Ramazan'a Mehter Marşıyla hoş geldin dediler

Yeni Kurulan Eyyübiye Belediyesi, ev sahipliği yaptığı Tarihi Balıklıgöl’de Ramazan Sokağı kurdu. Kapaklı Pasajı önünde akşam saatlerinde bir araya gelen yüzlerce kişi, Eyyübiye Belediyesi tarafından organize edilen yürüyüşe katılarak Mehteran Takımı eşliğinde yürüyerek Ramazanın gelişini kutladı.

Yürüyüşe Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ev sahipliği yaparken, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Süleyman Elgün, Şanlıurfa İş-kur Müdürü Necdet Karasevda, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcıları Giray Küçük, Necmeddin Sağlam, Mehmet Elgün, Aziz Aslan, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı İsa Kızıldemir, çok sayıda meclis üyesi ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Merkez ilçe olarak hizmet veren Eyyübiye Belediyesi, bu akşam muhteşem bir organizasyona daha imza attı. Mübarek Ramazan Ayını Mehteran Takımıyla karşılayan Eyyübiye Belediyesi halkın beğenisini toplandı. Kapaklı Pasajı önünde başlayan yürüyüş, Mehteran Takımı tarafından okunan marşlarla devam etti. Yaklaşık bir süren yürüyüş Balıklıgöl’de kurulan Ramazan Sokağı’nda son buldu.

30 gün sürecek olan Ramazan Ayında, Eyyübiye Belediyesi her gün için ayrı bir program düzenledi. Bu program kapsamında Balıklıgöl’de kurulan Ramazan Sokağındaki Osmanlı mimarisini andıran dükkanlar kurdele kesimi ile hizmet vermeye başladı. Kurdele kesimi Başkanlar tarafından yapıldı.

Kurdele kesiminde hayırlı olsun dileklerini ileten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç; “Arkadaşlar Ramazanı şerifi kutluyoruz. Allah Ramazanı ruhuna uygun kutlanmasını hepimize nasip etsin. Tüm Şanlıurfalıların, İslam Alemine, ülkemize, gençliğimize bereket getirmesini barış getirmesini kardeşlik ve huzur getirmesini içtenlikle diliyorum. Hamdolsun, bütün alt kademe belediyelerimizle Eyyübiye ile Karaköprü ile Haliliye ile Büyükşehir ile ve diğer ilçe belediyelerimizle birlikte Ramazana hazırlandık. İnşallah halkımızla bütünleşerek dolu dolu bir ramazan yaşayacağız. Ruhuna uygun bir ramazan idrak edeceğiz. Ben emek veren gayret eden bütün belediye başkanlarıma ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum. Hepsi adına halkımızın ramazanı şerifini tebrik ediyor hayırlı uğurlu olsun diliyorum.”dedi.

Eyyübiye Belediye  Başkanı Mehmet Ekinci ise; “Bu gece itibariyle sahura kalkıyoruz, bundan önce ilk teravih namazı kılınacak. Ramazanı layıkıyla idrak edenlerden oluruz inşallah. Ramazan ayı boyunca da gerek söyleşiler gerek şiir dinletiler gerek tasavvuf müziği ve buna benzer birçok etkinliğimiz olacak. Ramazan sokağı kapsamında kurduğumuz sahnede bunlar sergilenecek. Ramazan ayı boyunca teravihten sonra bütün halkımızı buraya bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Eyyübiye Belediyesi Ramazan Sokağı gezildi. Burada açılan dükkanları gezen Başkanlar vatandaşların sorunlarını dinlemeyi de ihmal etmedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.