banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Rahatsızlık Ulusal Basında

ŞanlıurfaŞANLIURFA Bağımsız Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu’nun dün düzenlenen törenle Ak Parti’ye katılmasına tepki gösteren milletvekili Sabahattin Cevheri’nin istifa etmesi Ak Parti Şanlıurfa il teşkilatında rahatsızlığa yol açtı. Eyyüpoğlu’nun partiye geçişi ve Cevheri’nin istifası ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Düşünür, Eyyüpoğlu’nun partiye katılımını görünce genel merkeze tepki gösterdiklerini ve yönetim kurulu üyeleri ile olağanüstü toplantı yaptıklarını belirtti. Düşünür, “Bizim görüşümüz alınmadan ve bilgi verilmeden yapılan katılımdan dolayı genel merkeze haklı tepki gösterdik. Bundan sonra Şanlıurfa’ya hizmet için yolumuza devam edeceğiz” dedi.
AK Parti’de dün yaşanan gelişmelerin ardından istifa edip etmeyeceği tartışılan Şanlıurfa İl Teşkilatı, gece yapılan uzun görüşmeler sonrası bu sabah basın toplantısı düzenledi. Parti binasında düzenlenen toplantıya AK Parti İl Başkanı Ahmet Düşünür ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

‘DEDİKODU SANIYORDUK’

Partiye yeni katılımın ve istifanın hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan Ahmet Düşünür, Seyit Eyyüpoğlu’nun partiye geçişi yönünde birkaç aydır söylentiler bulunduğunu, bu yönde herhangi bir görüş sorulmadığı için herşeyi dedikodu olarak yorumladıklarını belirterek şöyle konuştu:
“Zaman zaman biz de bu söylentileri duyuyorduk. Ancak bu konu genel merkezce bize sorulmadığından, dedikodu peşine düşmemek için biz de genel merkeze sormadık. Hatta önceki gün yerel bir televizyon programında bu yönde bana bir soru soruldu. Ben de, her konuda fikrimizi alan genel merkezin bizden görüş sormadığını, bu nedenle dedikodu olduğunu söyledim. Ertesi gün, yani dün katılım oldu. Bize danışılmadığı, görüşümüz sorulmadığı için duyduğumuz rahatsızlığı, tepkimizi genel merkeze ve Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’e ilettim. Rahatsızlığımızı anladılar ve bilgilendirilmediğimiz için haklı olduğumuzu söylediler.”

GÖREVE DEVAM

Gelişmelerin ardından oluşan tepki üzerine yönetim kurulu üyeleri ile dün gece bir araya gelip toplantı yaptıklarını da anlatan Düşünür, “Rahatsızlığımızı dile getirip, gösterdiğimiz tepki genel merkez tarafından haklı bulundu. Gelişmeleri değerlendirdiğimiz yönetim kurulu toplantısında bundan sonraki süreçte önümüze bakıp, Şanlıurfa’ya, insanımıza hizmet için çalışmalarımıza devam kararı çıktı” diye konuştu.

BAŞBAKAN ŞANLIURFA’YA GELİYOR

İl Başkanı Ahmet Düşünür, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın toplu açılış törenine katılmak üzere pazar günü Şanlıurfa’ya geleceğini hatırlattı. Başbakan Erdoğan’ın, kentte vatandaşlara hitap edeceğini belirten Düşünür, “Başbakanımızın kentimizdeki programı sırasında bu konudaki fikirlerimizi ve görüşlerimizi de ayrıca kendisine ileteceğim” diye konuştu.width=0

Vatan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.