banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Radyo Televizyon Yayıncıları Birliği CHPden milletvekilli adayı olan Yüksel Kılınçı destekleme kararı aldı

12 Haziranda yapılacak seçim öncesi toplumun her kesimi kendini Mecliste temsil etmek için harekete geçti. Etnik-dinsel kimliklerden meslek gruplarına herkesin bir adayı var.

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliğinin (RATEM) milletvekilliği için gösterdiği ortak aday ise Yüksel Mansur Kılınç oldu.

Türkiye genelinde 806 televizyon ve radyoyu bünyesinde barındıran Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM), Kurucusu ve Genel Saymanı Yüksel Mansur Kılınçı 12 Haziran seçimlerinde CHPden milletvekili adayı olarak önerdi.

Aynı zamanda Yön Radyonun kurucusu olan Kılınçın yayıncılık alanındaki başarılı faaliyetleri ile siyaset tecrübesini değerlendiren RATEM yönetimi önerisini CHP Genel Merkezine iletme kararı aldı.

RATEM Genel Başkanı Dursun Güleryüz, Yüksel Kılınçın radyo televizyon yayıncılığının tüm alan ve aşamalarına hakim olduğunu vurguladı. Özellikle Anadoludaki yüzlerce yerel-bölgesel radyo ve televizyonun büyük dinlenme ve izlenme potansiyeline sahip olduğunu söyleyen RATEM Başkanı, Yüksel Mansur Kılınçın bu kesimleri parlamentoda temsil edecek en doğru isim olduğunu belirtti.

Türkiyedeki radyo ve televizyonların, esnaf, sanatkar, işçi, öğrenci, genç, yaşlı geniş kesimlerin sorunlarının kamusal alana taşınmasında en önemli araçlardan olduğunu dile getiren RATEM Başkanı, RATEMin bölge,il, ilçe çerçevesinde tüm ülkede örgütlü bir kurum olduğuna vurgu yaptı.

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliğinin CHPden İstanbul milletvekili adayı olarak önerdiği Yüksel Mansur Kılınç ise şu değerlendirmeyi yaptı: Türkiyenin Radyo €“Televizyon alanındaki tek meslek birliğinin beni oy birliği ile milletvekili adayı olarak önermesinden hem şahsım adına hem de 24 yıldır değişik kademelerinde hizmet verdiğim partim CHP adına onur duydum. Özgür ve demokratik bir Türkiye için bağımsız ve tarafsız medya organlarının varlığı büyük önem taşımaktadır... RATEM 806 radyo ve televizyon kuruluşunu temsil ediyor. Bu aynı zamanda Türkiyenin meslek, bölge, dini, kültürel tüm kesimlerin sesinin temsili demektir. Bu sesi parlamentoda, CHP çatısı altında temsil etmekten büyük mutluluk duyacağım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.