banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Prof. Mermut; Tarımı doğru kullanırsak dünya devleti oluruz VİDEO ve FOTOĞRAFLI
veren Prof. Dr. Ahmet Ruhi Mermut; “Türkiye olarak tarımdan 200 Milyar dolar elde edebilir, bunun 20 milyar dolarını sadece Şanlıurfa topraklarından çıkarabiliriz” dedi.



AK Parti Şanlıurfa İl Binası Çok Amaçlı Toplantı Salonundaki Konferansa AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Başkan Yardımcıları, Belediye meclis üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu, ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Emin Aydın, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Tarım İl Müdür Yardımcısı, STK temsilcileri, Gazeteci-yazarlar, AK Parti Yönetim Kurulu Üyeleri, teşkilat mensupları ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.



Konferansın sunuculuğunu AB Uzmanı Dr. Murat Çakmaklı yaparken, Prof. Dr. Ahmet Ruhi Mermut, katılımcıları “Şanlıurfa Tarımının potansiyeli ve Stratejik önemi” hakkında bilgi verdi.



Allah insanları bile topraktan yarattığını belirten Prof. Mermut; “Toprak deyip geçmemek lazım. Biz insanlar bile topraktan yaratıldık. Bu toprağın değerinin anlaşılması için en güzel örnektir. Dünyanın nüfusu 30 milyar olsa da, bu topraklar verimli kullanılırsa sorun çıkmaz. Ortadoğu’ya ve İslam Ülkelerine bakıldığında en verimli topraklar bizde. Tarımı tek başına doğru kullanabilirsek dünya devleti oluruz. Türkiye olarak tarımdan 200 Milyar dolar elde edebilir, bunun 20 milyar dolarını sadece Şanlıurfa topraklarından çıkarabiliriz” dedi.



Konuşmasını sürdüren Prof. Mermut; “Şanlıurfa’da 2 Milyar hektar alanı Fıratın sularlıyla suluyoruz. Ceylanpınar ovasındaki yer altı sularlı devreye koyar, verimli ürün alabilirsek milyarlarca gelir elde ederiz. Elde ettiğimiz ürünleri endüstriye çevirip dış pazara açılırsak hedeflediğimiz rakamlara kolaylıkla ulaşırız. Ancak en büyük problem eğitimdir. Çiftçilerimizin eğitimli olması lazım. Çiftçi eğitimine mutlaka yönelmeliyiz. Sulama, Tohum, Gübre konularında mutlaka çiftçilerimizi eğitmeliyiz. Bu konuda üniversitelerimiz ve devletimiz daha çok gayret göstermeli. Eskiye nazaran çok iyi durumdayız. Şuanda Türkiye genelinde 25 Ziraat Fakültemiz var. Çiftçisiyle, üniversitesiyle, devletiyle bir olup kafa yoracağız ve tarımda hak ettiğimiz yere geleceğiz” dedi.



AK Parti İl Başkanlığınca böyle bir imkan verildiği için teşekkür eden Prof. Dr. Ahmet Ruhi Mermut; “Böyle bir toplantıda konuştuğum için çok memnun oldum. Tarım hepimizin sorunudur. Toplantıya teşrif eden tüm katılımcılara teşekkür ederim” dedi.



Konferans daha sonra soru cevap şeklinde sona erdi.



AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen konferans serisinin devam edeceğini belirten AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “Mutat olarak İl Başkanlığımız Çok Amaçlı Toplantı Salonunda konferanslar düzenliyoruz. Bu haftaki konuğumuz Dünyaca ünlü toprak bilimcisi Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Prof. Dr. Ahmet Ruhi Mermut hocamız oldu. Konferanslarımıza çok büyük teveccüh var. Bundan sonrada konferanslarımız devam edecek” diyerek katılıcılara teşekkür etti. 

VİDEO 1



prof. ahmet ruhi mermut konferans ile balikligol_com


VİDEO 2


prof. dr. ahmet ruhi mermut konferans ile balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.