banner2
Öne Çıkanlar FETÖ Nihat Çiftçi PKK Sanlıurfa haber

Prof. Mazhar Bağlı; Yeni Anayasa ile hedef 2023 tutturulur VİDEO

AK Parti Şanlıurfa İl Binası çok amaçlı toplantı salonunda “2023’e Doğru Reformlar” adlı bir konferans veren AK Parti MKYK üyesi ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı, tam demokratik bir anayasa ile yakın hedef 2023 ve uzak hedef 2071’e rahatlıkla varılabileceğini belirtti.

 

Konferansa AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, Belediye meclis Grup Başkan Vekili Adil Saraç, Belediye Meclis üyeleri, STK temsilcileri, Gazeteci-yazarlar, AK Parti yönetim kurulu üyeleri hazır bulundular.

Konferansın sunuculuğunu AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Sözen yaptığı konuşmada yapılan konferansın önemine dikkat çekti. Sözen; “AK Parti yönetimi olarak binamızda kısa aralıklarla hedef 2023 çalışmaları çerçevesinde Milletvekillerimizi davet ettik. Bu ilk konferansımızda Mazhar Bağlı hocamızı konuk ettik. Bundan sonra konferanslarımıza devam edeceğiz” dedi.

 

Daha sonra kürsüye gelen Prof. Dr. Mazhar Bağlı, 2023 hedefinin neleri kapsadığına değindi. Bağlı; “Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılında GSMH 500 Milyar Dolar olan bir ülke olmak, Var olan etnik sorunları demokrasi içinde çözmüş olmak, Din vicdan özgürlüğü sorununu bitirmiş olmak, Gelir dağılımındaki adaletsizliği gidermiş olmak, Bölgesel bir güç haline gelmiş olmak, Müdahale edilen bir ülke olmaktan çıkıp etrafındaki olaylara müdahale edebilen bir ülke haline gelmiş olmaktır” dedi.

AK Parti olarak uzak hedef belirlediklerini ve bu hedefin 2071 tarihi olarak somutlaştırdıklarını belirten Prof. Bağlı, 2071 hedefinin neleri kapsadığına değindi. Bağlı; “2071 hedefi, hiçbir makul siyasi ikbal için dile getirilebilecek bir proje değildir. Tamamen gelecek tasavvuru ile ilgilidir. Türkiye’nin asıl dokusunu oluşturan unsurların ebedi birlikteliğine ilişkin Batıya verilmiş bir mesajdır. AK Parti gençliğinin nasıl bir sorumluluk sahibi olduğunun hatırlatılmasını amaçlamıştır. “İktidar yıpratır” ya da “metal yorgunluğu” gibi klişelerin bizi tanımlamadığının bir başka dildeki ifadesidir” dedi.

Suriye tartışmalarına değinen Bağlı, Halkla bütünleşmeyen rejimlerin sona erdiğini ve Esed rejiminin de çok kısa sürede sonlanacağını belirtti. Büyük ülkelerin daime büyük planlarının olduğuna dikkat çeken Prof. Bağlı; “Ülke menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yapmak lazım. Büyük ülkeysen gerektiğinde başka ülkeler üzerinden planlar yaparsın. Başka ülkelerde size karışmak isteyebilir. Büyük ülkeyseniz bu karışıklığın üzerinden gelebilirsiniz” dedi.

 

Darbe anayasası olan mevcut anayasanın balans ayarının bozuk olduğunu dile getiren Prof. Dr. Bağlı; “Balansı bozuk bu anayasa bizim ilerlememizi ve sorunlarımızı çözmemize katkı sağlamaz. Uluslararası arenada Türkiye’nin söz sahibi olmasına imkan tanımaz. Bu anayasa var olduğu müddetçe üzerimizdeki vesayetçi gölge kalmaya devam edecektir. Bunu bertaraf etmemiz lazım. Yapmadığımız takdirde bu ülkenin birinci sınıf özgür vatandaşı olarak görmeyecektir. Yeni özgürlükçü anayasa ile yakın hedef olan 2023 ve uzak hedef olan 2071’e rahatlıkla ulaşırız” dedi.

Konferans daha sonra soru ve cevaplarla devam etti. Konferansın sonunda AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez tarafından Prof. Dr. Mazhar Bağlı’ya günün anısına gümüş işlemeli fincan takımı hediye edildi.

Haber: Ömer ASLAN / www.balikligol.com

VİDEO1

VİDEO 2

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.