banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Politikacıya terapi cezası

Bakırhan tepkili: Söylediklerimin yanlış olduğunu mu anlatacaklar bana?

Iğdırda yaptığı konuşmayla, toplantı ve yürüyüş yasasına muhalefet ettiği iddia edilen eski DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhana, 7 yıl süren yargılama sonucunda, rehabilitasyon cezası verildi. Bakırhan, Adalet Bakanlığına bağlı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezinde, bir yıl süreyle rehabilite edilecek. İtiraz yolu kapalı olan kararın tebliğ edilmesinden hemen sonra, yani 13 Eylülde, Ankara Sıhhıyedeki merkeze giden Bakırhana bir sosyolog tayin edildi. Sosyolog Fuat Lüle ile tanışıp çay içen Bakırhanın nasıl bir programa tabi tutulacağı kararlaştırıldı. Eski Genel Başkan Bakırhan, Her ayın 13ünde söz konusu merkeze gideceğim. 2011in 13 Eylülüne kadar bu takvim devem edecek. Açıkçası ne konuşacağımızı bilmiyorum. Nasıl bir rehabilitasyon süreci yaşatacaklar? Ben ne yaptığımın, ne konuştuğumun farkındayım. Bilerek ve inanarak yaptığım bir konuşmaydı. Bana söylediklerimin yanlış olduğunu mu anlatacaklar? diye konuştu.

İLK KEZ BÖYLE BİR CEZA VERİLİYOR

Bu kararın, Refah Partisi eski Genel Başkanı Necmettin Erbakana verilen ev hapsi ile Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzana verilen kitap okuma cezasından farklı olduğuna dikkat çeken Tuncer Bakırhan şu yorumu yaptı: Türkiyede ilk kez, bir partinin genel başkanlığını yapmış kişiye böyle bir ceza veriliyor. Konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) götüreceğim. Ben yüz kızartıcı bir suç mu işledim ki onur kırıcı bir ceza verildi? Karara uymak zorundayım. Aksi takdirde cezaevine gireceğim. Şube yetkilileri de, CMKnın 231. maddesinin 8. fıkrası çerçevesinde verilen ceza gereği bir sosyolog kendisiyle düzenli olarak görüşecek. Bakırhan belirlenen takvimi bir kez aksatırsa uyarı cezası alır. İkinci kez tekrarlaması durumunda dosya kapanarak mahkemeye gönderilir dedi.

IĞDIRDAKİ KONUŞMASI YÜZÜNDEN...

Halen Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Tuncer Bakırhanın ceza almasına neden olan konuşma 7 Ekim 2003 tarihinde yapıldı. Bakırhan, DEHAP Iğdır il binasının açılış törenine katılarak, bir konuşma yaptı. Iğdır Cumhuriyet Savcılığı partinin açılış törenini izinsiz gösteri olarak değerlendirerek dava açtı. Savcılık davaya gerekçe olarak da tören için izin alınmamasını gösterdi. Iğdır 1. Asliye Ceza Mahkemesi, Bakırhan ve Özsuları 1er yıl 6şar ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, söz konusu ceza tamamlanıncaya kadar Bakırhan ve Özsuların, vakıf, dernek, şirket, kooperatif ve siyasi parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmaktan yoksun bırakılmasına da karar verdi. Ancak Yargıtay bu kararı bozdu. Bu kez hkim, itiraz yolları kapalı olmak şartıyla, sanıkların 5 yıl süre ile denetimli serbestliğe tabi tutulmasına, bir yıl süre ile rehberlik hizmetine sunulmasına karar verdi.



Etiketler:  Dehap Tuncer Bakırhan 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.