banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Urfa Haber Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Özcan; Şanlıurfa'da elektrik için para var ekip yok!

Osmanlı Konukevinde yapılan toplantıya Olay Gazetesi Yazı işleri Müdürü Celal Çiftçi, köşe yazarlarından A.Kadir İkbal, M.Kemal Uğuzlu, Yasin Yaşuk, Şerif kurtuluş, Bilal Bebe, Halit Açar, Müslüm Çap ve Hüseyin Güzel katıldı.

 

Toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Milletvekili Özcan,  “Elektrik, yeni değil 30 yıllık bir sıkıntıdır. Tüm elektrik bölge müdürlükleri topladık.Enerji hatlarını yer altına taşıma projesi var. Bunun için para var ama yapacak nitelikli ekip yok. Şu anda bulunan ekipler yetersiz kalıyor.” dedi

 

Toplantıda köşe yazarları sordu, Milletvekili Halil Özcan cevapladı.İşte o çarpıcı açıklamalar.

 

Celal Çiftçi: Siz siyasete ne zaman ve nasıl başladınız?

 

Türkiye’de siyaset çok kirlenmişti

 

H.Özcan: Biz zaten siyasi geçmişi olan bir aileyiz.1970’lerde Milli Selamet Partisi’nde amcam Salih Özcan’ın siyasi geçmişi vardır. Biz de 350 aday içinde seçilerek milletvekili olduk. Siyaset çok kirlendi ama geçmişe nazaran bir temizlenme var.

 

Celal Çiftçi: Ankara’da nasıl çalışmalar yaptınız? Bir ekip halinde çalışıyorsunuz ve bu hizmet olarak dönüyor. Bu birlikteliği ve hizmetlerinizden bahsedebilir misiniz?

 

H.Özcan: Biz zaten seçilirken bu birlik ve beraberliğin sözünü vermiştik. Bu birliktelik şu ana kadar devam ediyor. Bunu meclisteki diğer milletvekili arkadaşlar da söylüyor. Biz de bakanımızla birlikte hizmetlerimize de devam ediyoruz.

 

Elektrik için para var ekip yok

 

Celal Çiftçi: Sizi mecliste sıkıntıya sokan Urfa’nın problemleri nelerdir?

 

H.Özcan: En çok sıkıntı olan konu elektriktir. Elektrik, yeni değil 30 yıllık bir sıkıntıdır. Tüm elektrik bölge müdürlükleri topladık.Enerji hatlarını yer altına taşıma projesi var. Bunun için para var ama bu yapacak nitelikli ekip yok. Şu anda bulunan ekipler yetersiz kalıyor.Ekip ihtiyacı da sağlandığında bu sorun inşallah bitecek.

 

Bilal Bebe: Söz verdiğiniz 400 projeden kaçı gerçekleşti? İkinci olarak sınır kenti olma nedeniyle gelen Suriyeliler için size ek bir talimat geldi mi?

 

H.Özcan: Biz muhattap olmadığımız için bize gelen bir şey yok. Bu güvenlik güçlerinin görevidir. 400 projenin 139 tanesi projelendirildi. Bunların bazıları bitti, bazılarının temeli attı. 400 projenin hepsini bitirip daha fazlasını yapmaya çalışacağız.

 

İsrail zulmün devam etmesini istiyor

 

A.İkbal: Suriye şu an bir savaş altında ve orada bulunan Golan tepeleri geçmişte İsrailin işgalindeydi. Peki Suriye’de bir ayrılma olursa Golan tepeleri kime kalacak? Bir de Suriye’nin kalbi Haleptir. Her şey Halep’tedir ve Halep işgal altında olduğu için ihtiyaçlar karşılanamıyor. Sınır kapıları da kapalıdır. Kapıların açılması düşünülüyor mu?

 

H.Özcan: Sınırdan gelen vatandaşları zaten kabul ediyoruz. Biz onlara kapıları kapatmıyoruz. Şu an Akçakale sınır kapısı açık. Eğer ihtiyaçlar için gelen adamlar organize ise yardım edebiliriz ama orada bir de terör örgütü faktörü var. Golan tepelerini İsrail çok güçsüzken aldı. Eskiden Osmanlı toprağıydı. İskenderun haritalarda Suriye topraklarıydı. Suriye’nin bu manzarası İsrail’i rahatlatıyor ve İsrail Suriye’deki diktatörleri destekliyor. Çünkü Suriye Golan tepelerini İsrail’e altın tepside teslim etti.

 

Yasin Yaşuk: Türkiye’de etnik yapı Türk ve Kürt yok. Burada çerkez, Arap,Laz var. Şu anda mecliste çok sesli bir Türkiye var. Bir Kürt milletvekili çıkıp rahatlıkla kendini ifade edebiliyor. Türkiye’deki illerde yaklaşık olarak 8 milyon arap nüfusu var. Sizin bu Arap kesimi ile ilgili bir çalışmanız oldu mu? İkinci olarak Sayın Başbakanımız konuşma yaparken Kürt,Laz,Çerkez,Alevi diyor ama hep Arap demediğini farkediyorum. Bu sizi rahatsız ediyor mu?

 

H.Özcan:Bunu metni hazırlayan arkadaşla paylaştım. Eski metin olduğunu söyledi. Bundan sonra olmayacağını söyledi. Diğer soruya gelince Suriye ve İran’da Kürtler hesaba alınmıyor. Ama Türkiye’de meclisin neredeyse yarısı Kürt’tür.Bu Kürtlere verilen değeri gösteriyor. Araplar ile ilgili bir araştırma ve çalışma yapmadım. Çünkü bir sıkıntıları olduğunu düşünmüyorum.

 

Kürt meselesi çözümü için kanaat önderleriyle görüştük

 

M.Kemal Uğuzlu: Suriye’deki olaylar en çok kanayan yaramızdır. Suriye’nin krallık rejimi olarak kalma şansı yoktur. Türkiye’nin kendi açısından kalma şansı vardır. Federasyon, özerklik gibi ihtimaller olabilir. Bunu seslendirmediğimizi düşünüyoru. Biz bu insanları neden sahiplenmiyoruz? İkinci olarak Kürtler ve Pkk ayrıdır diye söylediniz. Devlet pkk ile görüşürken hiçbir kürt büyüğüyle oturup Kürt meselesini konuşmadı. Oysa Pkk sayısı kadar Kürt büyüğü, aşiret büyüğü var.Böyle olmayınca Kürtler ile bu sorun nasıl çözülecek? Üçüncü olarak üstad Bediüzzaman’ın Urfa’da mezarı var ve vefat ettiği otel burada duruyor. Üstad için otelini müzeye çevirme veya hatırlanması için bir çalışma var mı?

 

H.Özcan: Biz mezhepsel ayrılığa karşıyız. Biz Esad ve zümresine karşıyız. Bu olaylar başladıktan sonra ilişkimizi kestik. Bunları biz Esad’a ilettik. Ne istediğini yardımcı olacağımızı söyledik ama olmadı. Diğer sorunuza gelince Beşir Atalay, Kürt meselesi ortaya atılınca Doğu illerini gezip Kürt kanaat önderleriyle görüşmelerde bulundu. Bu konuda biz Kürtlerin fikirlerini aldık ve o konuda çözüm için birlikte çalışıyoruz. Üçüncü soruda Bediüzzaman için otelin restorasyonu için otel sahibi ile görüştük. Onun için çalışıyoruz. Eğer olursa unutulmayanlar arasında ona yer vermeyi istiyoruz.

 

10 milyon ağaç dikme projemiz var

 

Halit Açar: Son 10 yılda çok ciddi gelişmeler odu ancak Urfa’da büyük bir gelişme sağlanamadı. Özellikle çok ciddi konut ihtiyacı var. Urfa’nın etrafında da bir ağaçsızlık var. Bir ağaçlandırma çalışması olacak mı? Urfa’nın sanayisi için ne tür çalışmalarınız var?

 

H.Özcan: Orman konusunda çalışmalarımız var. 400 projenin içinde 10 milyon ağaç dikme projesi var.Orman müdürü sık sık değişiyor ama makamlar değişebilir. Bu projeye aksi yönde etki etmez. Toki konusunda çalışmalar var. Bir imar sıkıntısı var. Arsa ve daire fiyatlarının pahalı olduğu doğrudur. Bunu düzeltmek için Toki ile konut çalışmaları yapıyoruz.

 

Celal Çiftçi:Urfa’nın 6. Bölge illeri arasında olmasından sonra dışarıda iş adamlarıyla görüşmeleriniz oluyor mu? Onları Şanlıurfa’ya davet ediyor musunuz?

 

H.Özcan: Biz her görüştüğümüz iş adamına Şanlıurfa’nın 6. Bölge içinde olduğunu ve burada rahatlıkla yatırım yapabileceğini söylüyoruz. Burada yatırımlar olmaya başladı.

 

Harran’ı güzelleştirme çalışmalarımız var

 

Müslüm Çap: Harran’da bir önceki belediye başkanı Ak Parti’den idi. Bu dönem ise Mehmet Özyavuz Mhp’den aday oldu. Ancak bu adamın önünü kesenler oldu. Şimdi de Ak parti’ye geçti. Harran’ı sahiplendiniz. Bu anlamda Harran’da hizmet noktasında neler yapılacak? İkinci olarak sizin Halil Özcan olarak bir projeniz var mı? Üçüncü olarak Şanlıurfaspor’u sahiplenmemiz gerekir. Bu sene gercekten tüm şehir ve büyüklerimiz sahiplendi. Herkes gidici Şanlıurfaspor kalıcıdır. Bu konuyu nasıl görüyorsunuz?

 

H.Özcan: Harran’da geçmişte belediyeye engeller vardı. Biz Ak Parti olarak daha sonra başkanımızın önünü açtık. Bizim derdimiz bölgedir. Biz bütün bölgeye eşit şekilde hizmet götürmeye çalışıyoruz. Sur dışı ve sur dibi çalışmaları var. Yeşillendirilme ve farklı çalışmalarımız var. Gelecekte Harran hak ettiği yeri alacaktır. Şanlıurfaspor Urfalılarındır. Biz her zaman Şanlıurfalıların yanındayız. Tesislerin açılışında yöneticilerin olması gerektiğini ben de belirttim. Bakanımız da Şanlıurfaspora her türlü desteği vereceğini açıkladı. Benim kendi projelerim eğitim ve Ortadoğu’dan yatırım getirmek üzerine olur. Şu an kendi projem yok ama halkımız bir proje getirirse bunu gerçekleştirmek için çalışırız.

 

Arap ülkelerinde yanlış anlaşılıyoruz

 

Celal Çiftçi: Arap ülkelerinde Türkiye’nin medya eksikliğinden yanlış anlaşıldığını belirttiniz. Arap ülkelerine kendimizi anlatamıyor muyuz? Bu konuda düşüncelerinizi söyler misiniz?

 

H.Özcan: Arapça bilen basın mensubumuz az. Arap televizyonları burada yayın yaparken tercüme yoluyla yapıyor. Bu da yanlış anlaşılmalara neden olabiliyor. Arap televizyonlarında fazla program yapıp kendimizi anlatamıyoruz. Arap televizyonlarında daha fazla program yaparak kendimizi açıkça anlatmamız gerektiğine inanıyorum.

 

Suriye’den gelenler için bir sınırımız olmaz

 

Numan Babacan: Suriye’den ülkemize çok sayıda insan geldi ve gün geçtikçe artıyor. Bunun bir sınırı olacak mı? İkinci olarak Harran Üniversitesinde öğretim görevlisisiniz. Harran üniversitesinde farklı sıkıntılar var. Üniversite için özel olarak çalışmalarınız oluyor mu?

 

H.Özcan: Suriye’den gelen insanlar için sınır koymayacağız. Bu insani olarak etik değildir. Buraya gün geçtikçe çok fazla insan geliyor. Bu insanlara kapımız her zaman açıktır. Üniversite ile ilgili olarak bir çalışmam yok. Ancak üniversitede olan sorunlarla ilgili Rektör Bey’e desteğimizi veriyoruz. Üniversite için gerekli çalışmalar olursa desteğimizi her zaman vermeye hazırız.

 

Bilal Bebe: Benim bir yanım Kürt, bir yanım Arap, bir yanım da Türk. Bu Suriyedeki olaylar büyük Ortadoğu projesinin bir bedeli midir, önceden planlanmış bir şey midir? Suriye’deki ve dağdaki insanlar ne olacak. Bu konular ile ilgili hükümet ne yapıyor?

 

H.Özcan: Esad ile çalışmalar yaptık ancak zulüm başlayınca karşısına geçtik. Bu adamın kan dökmemesi için uğraştık ama ona dinletemedik. İran ve Rusya’nın desteğiyle zulüm yapan bir insanın yanında bulunamayız. Biz halkın yanındayız.

 

Hüseyin Güzel: Urfa olarak uzun süredir iktidar yüzü göremiyoruz. Bakanımızın yaptığı açıklamada sanki Fakıbaba’nın partiye dönüşü ile ilgili bir his uyandı. Ak Parti’nin adayı kidir belli değil. Ak Parti’nin adayı var mı ve böyle bir ihtimal var mı?

 

H.Özcan: Bizim için halkın iradesi önemlidir. Sayın Fakıbaba’nın dönüşü olur veya olmaz onu bilmiyorum. Şu an için bir şey yok. Aday kim olur ne olur o konuda şu an bir şey yok. Adayımız kim olursa o konuda desteğimizi veririz.

 

Her zaman halkın yanındayız

 

Şerif Kurtuluş: Kapalı spor salonunun yıkılma ve yerine otel yapılma projesi var. Bu haliyle orada yeşil alan, spor alanı yapılması istenilirse sizin desteğiniz olur mu? Arap baharı her tarafta var. Hiç Hristiyan ve Yahudi Baharı olmuyor. Farklı yerlerde de diktatörlük var. S.Arabistan’da da olmalı mıdır? Bu bahar devam etsin mi?

 

H.Özcan: O projede zaten yeşil alan da yapılacak. Otopark yer altında olacak ve üstünde yeşil alan olacak. Ben bunun için her türlü desteği veririm.Arap Baharının devam etmesi bizim elimizde değildir. Türkiye de dışarıdan idare ediliyordu ancak kabuğumuzu kırdık. Bu halkın iradesidir. Halk isterse böyle şeyler olmaya devam eder. Biz her zaman halkın yanındayız. Biz daha önce de insanlara haklarının verilmesi gerektiğini ve bu olayların olmaması gerektiğini söyledik.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.