banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir Başbakan

Oy çalmaktan başka izahı yok!

AK Partili belediyelerin onbinlerce öğrenciye burs vermesini sırf siyasi rant olduğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesine başvurarak iptal ettiren CHPnin, yüzlerce öğrenciye burs verdiği ortaya çıktı. Yasak olmasına rağmen her ay 660 üniversite öğrencisine burs verdiği ortaya çıkan CHPli Bakırköy Belediyesi, bu yolla belediyeyi 458 bin TL zarara uğratmış. CHP burs skandalında tek tek isimleri yer alan öğrencilerin, CHPye yakın isimler olduğu iddia ediliyor.

AK PARTİ VERİNCE RANT, CHP VERİNCE€¦

Sayıştay müfettişlerinin Bakırköy Belediyesinde yaptıkları inceleme sonucunda; belediyenin üniversite öğrencilerine Anayasa Mahkemesinin iptal kararına rağmen burs vermeye devam ettiği de tespit edildi. Bilindiği üzere TBMM, belediyelerin de aralarında bulunduğu kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç sahibi yüksek öğrenim öğrencilerine burs ve yardım yapmalarına imkan veren yasal bir düzenleme yapmıştı.

Ancak aralarında Kemal Kılıçdaroğlunun bulunduğu CHPli 110 milletvekili, belediyelerin yüksek öğrenim öğrencilerine burs vermelerine imkan veren düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesine başvurmuştu. Söz konusu yasal düzenleme, CHPnin başvurusu üzerineAnayasa Mahkemesitarafından iptal edilmişti. Anayasa Mahkemesinin iptal kararı ile belediyelerin yüksek öğrenim öğrencilerine burs, kredi ve nakdî yardım adı altında doğrudan herhangi bir ödeme yapmaları mümkün değil. SırfAK Partiburs vermesin diye bursları iptal ettiren CHPnin burs vermesi ise manidar bulundu.

CHPnin kalesi olarak bilinen Bakırköy Belediyesi, CHPnin öğrencilere burs verilmesini iptal ettirmesine rağmen burs vermeye devam ediyor. CHPnin bir taraftan yasayı iptal ettirmesi, diğer taraftan ise CHPli bir belediyenin iptal edilen yasaya göre burs vermesi, siyasi rant olarak değerlendiriliyor.

VAKİT

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.