banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Orhan Miroğlu; Özerklik halka pahalıya patladı



Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Özel bir otelde yapılan toplantıda konuşan Miroğlu, çatışmaların yaşandığı ilçelerden yoğun bir göçün söz konusu olduğunu belirtti.

Miroğlu, “İdil’de bile nüfusun yüzde 80 oranında evlerini terk ettiğini söyledi insanlar. Nusaybin’de, Cizre’de de durum bu.  Yüzde 15-20 oranında bir nüfus kalmış. Bu aslında doğru hesaplanmamış yanlış hesapla yola çıkılmış bir siyaset tarzı oldu. Nusaybin, Cizre, Silopi, Sur ve diğer yerlerde yaklaşık 2 aydan fazladır süren çatışmalar, saldırılar en yakın zamanda sona ermesini umut ediyoruz. Bölge halkının beklentisi de o yönde. Malumunuz olan siyasi parti bence bir deney yaşadı. Ama halka da bu deneyin faturası pahalıya patladı.” dedi.

Amerika’nın PKK’yi ayrı PYD’yi ayrı tuttuğunu, ancak PYD’nin ayrı PKK’nin ayrı bir örgüt olmadığını dile getiren Miroğlu, “Amerika, PKK'yi ayrı bir yere koyuyor, ama PYD ile görüşleri Türkiye'nin görüşleri bir örtüşme içerisinde olmuyor.  Bu çok net... Bunda ilk baktığınızda bir problem göremeyebilirsiniz. Rojova bölgesinde PYD etkin bir siyasi güçse ABD'nin bu güçle bir takım temaslar içerisinde olması Türkiye'yi rahatsız etmeyebilir diye düşünebilirsiniz. Ama rahatsızlık aslında, PYD’nin desteklenmesi ve PYD'ye verilen silahlar Türkiye'de Sur, Nusaybin yada Cizre'de karşımıza çıkıyorsa bur da bir problem var demektir. ABD'li politikacıların iddia ettiği gibi PYD ayrı bir örgüt PKK ayrı bir örgüt değildir.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.