banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Operasyon ve Seçim Anketi Yapıldı!

 
AK Parti, terörle mücadele kapsamında başlatılan operasyonlar, koalisyon çalışmaları, erken seçim tartışmalarının vatandaşlar arasında nasıl bir etki yarattığını anlamak için iki koldan çalışma başlattı. Bir taraftan bu konulardan anketler yapılırken bir taraftan da milletvekilleri sahaya indi. Sahadan gelen ilk izlenimlere göre operasyonlara geniş bir halk desteği bulunuyor.

Hükümet konusundaki beklenti ise koalisyon yerine seçime gidilmesi yönünde. Başbakan Ahmet Davutoğlu, il başkanları ile yaptığı toplantıda ''Sivil toplum kuruluşlarıyla faaliyetlerimizi artıralım. Haftalık, aylık raporlandırmalar isteyeceğim'' demişti. Bu talimat üzerine teşkilatların yanı sıra milletvekilleri de seçim çevrelerine gidip nabız tutmaya başladı.

KOALİSYONDA O PARTİ ÖNE ÇIKIYOR

Milletvekilleri sahada vatandaşlar, STK'lar, esnaf ile bir araya gelip sorunlarını dinliyor. Operasyonlar, koalisyon çalışmaları, erken seçim olasılığı gibi ülke sorunlarına nasıl baktıklarını da sordu. Vatandaşın beklentileri, olaylara bakışana yönelik raporlarını hazırlamaya başladılar. Vekiller bu raporları partiye gönderecek. Koalisyon, erken seçim tartışmaları ve önümüzdeki günlerin politikaları belirlenirken vekillerin bu notlarından da yararlanılacak.

Sahadan gelen ilk tepkilere göre vatandaş yapılan operasyonları destekliyor ve devam etmesi gerektiğini düşüyor. CHP ile koalisyona sıcak bakılmıyor. Bir koalisyon olacaksa bunun MHP ile kurulması isteniyor. MHP'nin hükümete kapılarını kapatmasına tabanda büyük tepki var.

BİR AN ÖNCE ERKEN SEÇİM!

Genel olarak koalisyonun ülkeye fayda getirmeyeceği ve bir an önce erken seçime gidilmesi gerektiği dile getiriliyor. Çözüm sürecinin devam etmesi isteniyor ama kamu düzeninden taviz verilmemesi gerektiğinin altı çiziliyor.

Kaynak : Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.