banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Erdoğan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Öğrenci

Önene uluslararası bir görev daha

Asya Parlamenterler Asamblesi (APA) Türk Gurubu Başkanı olan AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin Önen, Suriyenin başkenti Şamda yapılan APAnın 5. Genel Kurul toplantısında Genel Kurul toplantısına katılan Asya Parlamenterler Asamblesi (APA) üyeleri tarafından oy birliği ile APAnın Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

 

 

 

Image

 

     Suriyenin başkenti Şamda dün başlayan Asya Parlamenterler Asamblesi (APA) 5. Genel Kurul çalışmaları çerçevesinde Suriye dönem başkanı, Türkiye ise başkan yardımcısı seçildi.

     41 ülkenin üye, 19 ülkenin gözlemci sıfatı ile yer aldığı APAnın dönem başkanlığını yürüten Endonezya iki yıllık görev süresini tamamlayarak, başkanlığı Suriyeye devretti. Türkiye ise APAnın yeni dönem başkanı olan Suriyenin yardımcılığını yapacak.

     Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM APA Gurup Başkanı Abdulkadir Emin Önen, dönem başkan yardımcılığı görevinin Türkiyenin bölgeye ilişkin politikalarını dile getirmesi açısından etkili olacağını söyledi.
     Önen, dün başlayan toplantılarda nükleer silahlanma, enerji gibi başlıkların yanısıra kadın hakları gibi sosyal konuların ön plana çıktığını belirtti.

     Türkiyenin, bölgesinde nükleer silahlanmaya karşı olduğunu belirten Önen, iki günden bu yana devam eden APA toplantılarında Türkiyenin bu politikasının yinelendiğini ifade etti.

     AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, Biz Türkiye olarak, bölgemizde nükleer silah istemiyoruz. Hiçbir ülkede istemiyoruz. Sadece barışçıl amaçlarla kullanılan nükleer enerjiden yana olduğumuzu dile getirdik dedi.

     APA mevzuatında nükleer silahlar ve nükleer enerjiye ilişkin tanımlarda sıkıntı olduğunu belirten Önen, Bu çerçevede sunduğumuz üç önergenin üçü de oybirliği ile kabul edildi diye konuştu.

     Türkiyenin bölgesinde lider ülke olduğunu belirten APA Türk Gurubu Başkanı Önen, Türkiyenin bölgesinde huzur ve barış istediğini ve bunun sağlanması için üstüne düşeni yapmaya devam edeceğini söyledi.

     Suriye Meclis Başkanı Mahmud El Abraşın ev sahipliğinde gerçekleşen Genel Kurul çalışmalarında nükleer enerji, nükleer silahlar, Filistin dosyası, küreselleşme ve küresel ekonomik krizin Asya ülkeleri üzerindeki etkisi, yolsuzluk, kadın hakları ve sağlık hizmetlerinde fırsat eşitliği gibi konu başlıkları ele alındı.

     Suriye Yerel Yönetimler Bakanı Tamer El Hacce ve Enformasyon Bakanı Muhsin Bilalin de hazır bulunduğu Genel Kurul çalışmalarına katılmak üzere İran Meclis Başkanı Ali Laricani de Şama geldi.

     27 Kasım - 02 Aralık 2010 tarihleri arasında devam edecek olan APAnın 5. Genel Kurul toplantısında Türkiyeyi, Şanlıurfa Milletvekili ve APA Gurup Başkanı Abdulkadir Emin Önen, Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, Balıkesir Milletvekili Ali Osman Sali ve Adana Milletvekili Tacidar Seyhan ve Isparta Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmazdan oluşan bir heyetin temsil ettiği toplantıda 22 ülkenin Meclis Başkanı ve Milletvekili düzeyinde temsilcileri hazır bulundu.

     Asya Parlamenterler Asamblesi (APA) Türk Gurubu Başkanı olan AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin Önen, kendisine gösterilen güvenden dolayı teşekkür ettiğini söyledi.

     Uluslar arası bir görev daha üstlenmiş olduğunu belirten AK Parti Şanlıurfa Milletvekili A.Emin Önen, 3 AK Parti, 1 MHP ve 1 CHP Milletvekili olarak katıldığımız APA 5. Genel Kurul Toplantısında oy birliğiyle APA Başkan Yardımcılığı görevine layık görülmem, bana güvenmeleri ülkemiz adına bizleri sevindirmiştir. Üstlendiğimiz her görev gibi bu görevi de en iyi şekilde yerine getirmeye gayret edeceğim dedi.

Önene bir görev daha

     TBMM Asya Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkanlığı, TBMM Dışişleri Komisyonu Üyeliği, AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı, TBMM-Filipinler Parlamentolar arası Dost Gurubu Başkanlığı, AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı ve Asya Parlamenterler Asamblesi (APA) Türk Gurubu Başkanı olan Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin Önen, şimdide APA Başkan Yardımcılğı görevine getirildi.

    AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Asya Parlamenterler Asamblesi (APA) Türk Gurubu Başkanı Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin Önen, 2007 yılı Genel seçimlerinde Şanlıurfa Milletvekili seçilmişti. Evli ve 1 çocuk babası olan A.Emin Önen, İngilizceyi çok iyi ve Çinceyi de orta derecede biliyor.

Müslüm ABACI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.