banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Önenden Tiryakiye ziyaret

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Asya Parlamenterler Asamblesi Türk Gurubu Başkanı Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Bahri Tiryaki’yi makamında ziyaret ederek babasının vefatın nedeniyle baş sağlığı ve sabır diledi. Önen Vali Yardımcısı Bahri Tiryaki ile Şanlıurfa’nın başta merkez olmak üzere köylerinin yol-su-elektrik sorunlarının çözümü konusunda gayret sarfetmelerini ve kendisinin de bu konuda üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu söyledi.

     Beraberinde Harran Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve AK Parti İl Teşkilatı Medya Tanıtım Başkanı Ömer Hacıkamiloğlu, Mehmet Nimetoğlu, Şanlıurfa’daki Danışmanı olan AK Parti Belediye Meclis üyesi Halil Kaya, Basın Danışmanı olan Şanlıurfa Gazeteciler Birliği 2. Başkanı Müslüm Abacı ile birlikte Şanlıurfa Vali Yardımcısı Bahri Tiryaki’yi makamında ziyaret eden Milletvekili Emin Önen, makamda karşılaştığı AK Parti MKYK üyesi ve Dicle Üniversitesi öğretim Görevlisi Mazhar bağlı ile birlikte bir sure sohbet ettiler.

Sorunlar ilk ağızdan duyulur

     Amacının Şanlıurfa genelinde yolsuz, susuz, elektriksiz köy kalmaması olduğunu ve 2. Gurup köy muhtarları ile toplantıya hazırlandıklarını belirten AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Asya Parlamenterler Asamblesi Türk Gurubu Başkanı Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, “Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da her konuşmalarında ve ziyaretlerinde özellikle yolsuz, susuz, elektriksiz hiçbir yerleşim alanının kalmayacağını söylüyor ve gayret sarfedilmesi talimatı veriyor. Bizde gerek Yurt dışı görev gezilerimiz ve gerekse TBMM çalışmalarımızdan arta kalan zamanlarda, ayrıca referendum nedeniyle yaptığımız çalışmalar nedeniyle ziyaret ettiğimiz köylerde gördüğümüz sorunları not alık. Ayrıca öncelikli olarak merkezdeki 327 köyümüzün muhtarlarını 3 ayrı gurupta toplayarak ilgili amirlerin de huzurunda sorunlarını belirleyip çözüm yollarını konuştuk. Bu konuda herkesin üzerine düşeni yapmasını arzu ediyoruz. Bu çağda insanlarımızın yolsuz, susuz ve elektriksiz kalmasına tahammülümüz yok. Biz Ankara’da yapabileceğimiz her işin takipçisi oluruz. Yeterki sizzler sorunların çözümü konusunda bizlerin yapması gereken neler varsa onları bir dosya halinde bizlere iletiniz. Biz muhtarlarımıza da dediğimiz gibi ağrımaz başımızı ağrıtmaya gelmişiz. Yeterki insanlarımızın sorunları çözüme kavuşsun. Bu konuda Köylere Hizmet Götürme Birliğinden Sorumlu Vali Yardımcısı olarak sizinde azami gayret göstermenizi arzu ediyoruz. Kurban bayramı sonrasında 100 civarında 2. gurup muhtarımızla toplanmayı planladık. İlgili Müdürlerimizle birlikte sizin de aramızda ollanızı arzu ederiz. Böylece sorunları ilk ağızdan duymuş olursunuz” dedi.

Muhtarlarla istişare edilecek

     Köylerin sorunları konusunda kendisinin de elinden gelen gayreti göstermeye çalıştığını belirten Şanlıurfa Vali Yardımcısı Bahri Tiryaki, “Bende göreve geldiğim günden beri üstlenmiş olduğum görev alanında çalışmalar yapıyorum. Babamın vefatı nedeniyle kısa sure Denizli ili Güney ilçesine gittim. Tekrar çalışmalarımı sürdüreceğim. Bende özellikle köy muhtarlarımızla birebir görüşmeye çalışıyorum. Topluca onlarla biraraya gelmek istiyorum. Tek tek görüşmek zamanımızı alır ve iş yapamayız. Onun için Sayın vekilimizin yapacağı toplantıda bulunmayı arzu ederim. Dedikleri gibi köylerin sorunlarını ilk ağızdan duymuş oluruz. Sorunların çözümü konusunda ödenek başta olmak üzere ihtiyaçlarımızı rapor halinde belirleyerek Sayın Vekilimizin desteğini isteyebiliriz. Bizlere gönderilen ödenek kadar sorunların acil olanlarına öncelik vererek çözüme kavuşması için çalışırız” diye konuştu.

 www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.