banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı Kökünü Kurutma Operasyonu

Önen’den Kanaat Önderlerine ziyaret

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, beraberinde Haliliye Belediye Meclis üyesi Halil Yetkin, Karaköprü Belediye Meclis üyesi Mehmet Nimetoğlu, İ.Kayıhan Güllüoğlu, Kadir Hatipoğlu, Ahmet Kayral, Zeki Kurt, Danışmanı Cemal Sofuoğlu ve Müslüm Abacıoğlu ile birlikte Şanlıurfa’daki Kanaat Önderlerini ziyaret ederek bir süre sohbet etti, fikir alış verişinde bulunarak dua talebinde bulundular.

“Manevi büyüklerimizin dualarını almalıyız” diyen Milletvekili Emin Önen, Kanaat Önderleri Bekir Yetkin, Haliliye Medresesinden Mustafa Kılıç ve Süleymaniye Eğitim Kültür Dayanışma Derneğinden Mustafa Dündar hoca efendileri ziyaret ederek dua talebinde bulundu.
Her alanda büyük atılımlar gerçekleşti


2015 Genel Seçimlerinde aday gösterilmemesine hiç üzülmediğini belirten AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, “Hizmet illa Milletvekili olarak yapılmıyor. Bizler her halükarda ülkemiz, memleketimiz ve insanlarımız için elimizden geleni esirgemeyiz. 07 Haziran 2015 genel seçimi, yeni Türkiye’nin atılan temelleri üzerinde yükseleceğini gösteren seçimdir. AK Partiyle birlikte Türkiye, büyük bir değişim yaşıyor ve yaşamaya da devam ediyor. Son 13 yılda eğitim, sağlık, ekonomi, ulaştırma, demokrasi, sosyal politikalar ve her alanda büyük atılımlar gerçekleşti. Vesayet rejimi, tasfiye edilerek demokratikleşme ve sivilleşme istikametinde önemli adımlar atıldı. Biz millete efendilik yapmaya değil, bu anlayışla hizmetkâr olmaya geldik. Bu yüzden emin ve güvenilir olmaya, milletin emanetine sahip çıkmaya mecburuz. Bu arada her zaman manevi büyüklerimizin de duasını alıyoruz. Dua en büyük desteğimizdir” dedi.
Önen, “8 yıl boyunca temsil etmekten gurur duyduğum Şanlıurfa Milletvekilliği görevimi teslim etmeye hazırlanırken her birinizden helallik istiyorum. Bu güne kadar bana destek olan kıymetli Urfalılara, bu dava uğruna canlarını feda edenleri rahmetle, minnetle bir kez daha yad ediyorum” diyerek Hoca Efendilerden dua talebinde bulundu.
Bir süre sohbetlerini dinleyen Önen ve beraberindekiler, makam ve mevkilerin geçici olduğunu, hizmetlerin her halükarda yapılabileceğini belirtti.
Uzun uzun karşılıklı sohbetlerin ardından toplu hatıra fotoğrafları çekildi. 



Önen'den Rektöre ziyaret



Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenterler Asamblesi (AGİTPA) Başkan Yardımcısı ve Türk Gurubu Başkanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Taşaltın’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletip, bir süre sohbet etti, fikir alış verişinde bulundular. Ziyaret sırasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Yeni de hazır bulundu.

Şanlıurfalılar olarak çok şey bekliyoruz
Beraberinde Danışmanı Cemal Sofuoğlu, Müslüm Abacıoğlu, Kadir Hatipoğlu, İ.Kayıhan Güllüoğlu, Haliliye Belediye Meclis üyesi Halil Yetkin, Karaköprü Belediye Meclis üyesi Mehmet Nimetoğlu ve Ahmet Kayral ile birlikte Harran Üniversitesi Rektörlüğü görevine yeni atanan Prof.Dr. Ramazan Taşaltın’ı makamında ziyaret ederek ‘Hayırlı olsun’ dileklerini ileten AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, “Öncelikle yeni görevinizde başarılar diliyoruz. Geçmiş yıllar göz önünde bulundurularak birçok üniversitenin gelişmeleri ve ilimizin ihtiyacı dikkate alınarak yapılması gerekenleri yapacağınıza inanıyoruz. Sizlerin de çok iyi bildiğiniz gibi, her işin başı eğitimdir ve her başarı eğitimden geçer. Dolayısıyla Şanlıurfalılar olarak sizlerden çok şey bekliyoruz” dedi.
Kendisinin de bir eğitimci çocuğu olduğunu hatırlatan Milletvekili Önen, “Babam Salih Önen, Harran Üniversitesinin ilk kurucularındandır. Yani Ankara’dan gönderilerek ilk Meslek Yüksek Okulunu kuran babamdır. Daha sonraki yıllarda Harran Üniversitesi yavaş yavaş büyüdü. Bizler daha çok gelişmesini ve her ihtiyaca cevap verebilecek bir düzeye gelmesini arzuluyoruz” dedi.

Ulusal düzeyde kabul görecek bir seviyeye çıkma hedefindeyiz
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Taşaltın ise, “Üniversite, gençlerin ve ülkemizin yarınlarını belirleyen en önemli müesseselerden biridir. Üniversitemizin araştırma, öğrenme, öğretme, bilgiyi üretme ve yerinde kullanma, topluma ışık ve yol gösterici olma sorumluluklarını yerine getirmesi için özgür ve özgürlüklerden yana, toplumsal ihtiyaçları bilen, bu ihtiyaçlar doğrultusunda çözümler üreten bir idari yapıya sahip olması gereklidir. Harran Üniversitesini, kadim medeniyetimizden aldığı bilgi ve birikimle bilimsel alanda ulusal ve uluslararası düzeyde kabul görecek bir seviyeye çıkarma hedefindeyiz. Adalet, eşitlik ve hukukun üstünlüğünü her zaman koruyup gözeten, her kesime eşit mesafeli, tüm farklı görüş ve fikirlere açık, tarafsız, güvenilir, liyakate önem veren, akademik, idari personel ve öğrencilerimizin tüm sorunları ile ilgilenecek, bu sorunlara hızlı ve kalıcı çözümler üretmek üzere yeni bir yönetim anlayışı benimsiyoruz” diye konuştu.
 
Tüm birimlerde alt yapı eksiklikleri giderilecek
Harran Üniversitesinin kurumsal kimliğinin tanıtılması, güçlendirilmesi, verdiği eğitim kalitesinin ulusal ve uluslararası düzeyde tercih edilen bir üniversite haline getirebilmesi, Şanlıurfa’ya yaşamın her alanında önderlik ve kılavuzluk edebilecek bir seviye ulaştırılabilmesi için çalışacaklarını belirten Rektör Prof.Dr. Ramazan Taşaltın, şöyle dedi;
“Eğitim kalitemizin artırılması amacıyla her türlü girişim, proje, lisans programları ve uzaktan eğitim teşvik edilecek, öğretim elemanlarının yurt içi ve yurt dışı çalışmaları desteklenecektir. Tüm birimlerde alt yapı eksiklikleri giderilecek, akademik ve idari personelin yararlanacağı sosyal imkanlar arttırılacaktır. Üniversitemizin kuruluş gayesi ve amacı olan öğrencilerimizin beklenti ve ihtiyaçlarını tespit ederek bir an önce karşılanması sağlanacaktır. Harran üniversitesi öğrencilerinin sosyal ve kültürel alanlarda gelişmesi desteklenecek, yurt ve burs ihtiyaçları karşılanacak ve özel sorunları ile alakalı rehberlik ofisleri kurulacaktır. Mezuniyet sonrası, öğrencilerimize eğitim gördükleri alanlarda iş imkanları ile ilgili destek olunacaktır. Üniversitemiz mensupları ve öğrencilerimizin geleceğe daha umutla bakabileceği ve daha huzurlu bir ortamda çalışabilecekleri ‘Yeni Türkiye Yeni Harran Üniversitesi’ slogan ile işe başlıyoruz. Şanlıurfa’mız ve Harran Üniversitemiz için hayırlı uğurlu olsun.”

Büyük düşünmek lazım
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, büyük düşünmeleri ve ona göre çalışmaları gerektiğini, üzerine düşen her görevi fazlasıyla yerine getirmek için gayret edeceğini belirtirken, Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Taşaltın da, çok büyük düşündüklerini, Şanlıurfa’ya davet ettikleri her bilim adamının ev kiralarının pahalılığından bahsederek soğuk baktığını, onun için de çözüm arayışlarını sürdürdüklerini, kendilerinin ve yeni seçilecek Milletvekillerinin de desteklerini beklediklerini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.