banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Önen; Öğretmenlerimiz başımızın tacı

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Asya Parlamenterler Asamblesi Türk Gurubu (APA) Başkanı Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

     Bütün Öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladığını belirten AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, “Bilindiği gibi  Türkler, ilk önceleri Göktürk ve Uygur alfabelerini kullanmışlardır. 8. Yüzyıldan itibaren, İslamiyet’in kabul edilmesiyle birlikte Uygur alfabesi bırakılarak Arap alfabesine geçilmiştir. Kurtuluş Savaşını kazandıktan sonra, 29 Ekim 1923te Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk askeri, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda birçok yeniliği başlatmıştır. Bu yeniliklerden biri de, 1 Kasım 1928 tarihinde çıkarılan 1353 sayılı kanunla Arap alfabesi yerine Latin alfabesinin kabulü olmuştur. Bu tarihten itibaren yeni harflerin öğrenilmesi ve okur-yazar sayısının artırılması konusunda büyük bir seferberlik başlatılmıştır.

24 Kasım 1928 tarihinde açılan Millet Mekteplerinde yaşlı, genç, çocuk, kadın herkese yeni harflerle okuma yazma öğretilmiştir. Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürkün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Atatürke ‘Başöğretmen’ unvanı verilişinin 82. ve bu günün öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmasının 29. yılı. 24 Kasım Öğretmenler Günü, Öğretmenlerimizin günü. Öğretmenlerimiz başımızın tacı” dedi.

     Öğretmenlere seslenen Milletvekili Emin Önen, “Çok özel, çok yüce bir mesleğin sahibisiniz. Bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın. Sevgi ve fedakârlık mesleği. Sınırları okul ve sınıf duvarlarıyla çizilemeyecek, zil ile başlayıp bitmeyecek kadar ağır bir sorumluluk gerektiren kutsal bir görev. Bu mesleğin tarih boyunca da böyle görüldüğünü, ‘Bilgelik mesleği’ olarak kabul edildiğini, değerinin ve öneminin her dönemde vurgulandığını biliyoruz.

Atatürk diyor ki; ‘Dünyanın her yerinde öğretmenler toplumun en özverili ve en saygıdeğer öğeleridir.’ Yüzyıllar öncesinde Diyojen, ‘Yeryüzünde öğretmenlikten daha şerefli bir meslek tanımıyorum’ demiştir. Socrates ise, öğretmenin ve öğretmenliğin önemini, ‘Dünyada her şeye değer biçilebilir, ama öğretmenin eserine değer biçilemez. Çünkü onun eseri hem her şeydir hem de hiçbir şeydir.” diye belirtmektedir.

Hz. Ali, öğretmenliğin paha biçilmez değerini en kısa ve etkili biçimde, “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyerek ifade etmektedir. Bende bir öğretmen çocuğu olarak, aynı duygu ve düşünceleri paylaşıyorum. Bu değer ve önem sizlerin de bildiği gibi duygu ve düşünce düzeyinde kalmıyor, hizmetlerimize yansıyor. Hükümet olarak da öğretmenlerin özlük haklarının, sosyal statülerinin yükseltilmesi, eğitim - öğretim konuları öncelikli hedeflerimiz arasında. Kamuoyu da aynı duyarlılığı gösteriyor. ‘Eğitime % 100 destek’ kampanyasında ve ‘Haydi Kızlar Okula’ Kampanyasında açıkça görüldüğü gibi halkımızın desteğiyle ve siz öğretmenlerimizin doğru yönlendirmeleriyle başarılı oluyoruz ve olmaya devam edeceğiz inşallah.

Bu vesileyle emekli Öğretmen olan babam Mehmet Salih Önen ile bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü candan kutluyorum. Ebediyete intikal etmiş bütün öğretmen ve eğitimcileri rahmetle anıyor, ailelerimiz, çalışma arkadaşlarımız ve öğrencilerimizle daha mutlu, başarılı ve huzurlu nice yıllar diliyorum. Siz yalnızca 24 Kasım’larda değil her zaman değerlisiniz ve öyle kalacaksınız. Büyüyen her fidanda, açılan her çiçekte kokunuz, geçmişte ve gelecekte iziniz var. Fedakâr öğretmenlerimiz, bilim ve aklın ışığında, sevgi dolu yolunuz açık olsun” diye konuştu.

Müslüm Abacı / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.