banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Önen, Davutoğlu ile Kiev’de

5-6 Aralık'ta Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenecek AGİT Bakanlar Konseyi Toplantısına Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katılıyor.

Bakan Ahmet Davutoğlu'nun toplantı çerçevesinde bazı mevkidaşlarıyla ikili görüşmelerde bulunacağını belirten Avrupa Parlamenterler Asamblesi (AGİT PA) Başkan Yardımcısı Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, “Dışişleri Bakanımız da geldi, çok yoğun bir gündem bizi bekliyor. Toplantıda, Helsinki Nihai Senedi'nin imzalanmasının 40. yıl dönümüne denk gelen 2015'e varan süreçte, sınır aşan tehditlerle mücadele, yayılmanın önlenmesi, hoşgörü ve ayrım gözetmeme ve enerji ile bağlantılı faaliyetlerin çevresel etkileri gibi AGİT'in üç boyutunu ilgilendiren hususlar ele alınacak. Toplantıda ayrıca komşu coğrafyada, Türkiye'nin güvenlik ve istikrarını da yakından ilgilendiren Yukarı Karabağ, Abhazya/Güney Osetya ve Transdinyester gibi ihtilafların çözümüne yönelik çabalar da gündemde olacak” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.