banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Ölen CHP'li üyenin yerine MHP'li üye atanmasına tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Gökhan Yağ, geçtiğimiz günlerde geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitiren Büyükşehir Belediyesinin CHP’li meclis üyesi Ercan Çetin’in yerine MHP’li meclis üyesinin davet edilmesinin hak gaspı olduğunu söyledi.  Yağ, “Hakkımızı gasp ettirmeyeceğiz.” dedi.

Konuyla ile ilgili açıklama yapan Yağ, 2972 sayılı “Mahalli İdareler İle Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun”un 28 maddesine göre Ercan Çetin’den boşalan meclis üyeliğine yine CHP’den bir meclis üyesinin getirilmesinin yasal zorunluluk olduğunu savundu.

Yapılan uygulamanın kanuna aykırı bir durum olduğunu belirten Yağ, “Kanunun 28. Maddesine göre belediye meclis üyeliğinde bir boşalma olduğu takdirde boşalan üyelik hangi ilçe veya siyasi partiye ait ise davet edilecek üyenin de aynı ilçe ve siyasi partiden olması gerekiyor.  Yedekteki meclis üyemiz Yasemin Çelik yerine MHP’den bir meclis üyesinin bu göreve davet edilmesine karşı tüm yasal haklarımızı kullanıp hakkımızı gasp ettirmeyeceğiz.” diye konuştu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.