banner2
Öne Çıkanlar Kovancı Mahallesi Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba Rafael Camilerimiz kiliseleri andırıyor Karaköprü’de İsmar tepkisi

Oda İzmir-den Ak Parti Aday adayı
Ak Parti'nin artan popüleritesi partiyi faklı kesimlerin de gözdesi haline getirirken ilginç bir isim daha Ak Parti'den aday olmaya niyetlendi.
12 Haziran tarihinde yapılması beklenen seçimler öncesinde çeşitli siyasi partilerden milletvekili aday adayları, seçim kampanyalarını sürdürmeye devam ediyor. Bedeni ve ruhu arasında yaşadığı karışıklığa ameliyat sonrasında kadın olarak pembe nüfus cüzdanı ile son veren Almina Can Rencü, AK Parti iktidarının hakkaniyetli bir siyaset yolu izlediğini ve İzmir'den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.



Üniversite mezunu, bestekar ve ses sanatçısı. 30 Yaşındaki transseksüel Almina Can Rencü kendisi gibi değişim yaşayanların bir üçüncü cins olmadığını ve toplumun her alanında kabul görmek istediklerini söyledi. Türkiye'nin ünlü sanatçılarının çeşitli albümlerinde besteleri olan Almina Can Rencü, AK Parti'den İzmir Milletvekili aday adayı olduğunu söyledi. Türkiye'de artık herkesin kurumunu ve yerini bildiğini belirten Almina Can; " Darbe korkusu ile insanlarımız sindirilmiyor. Bu rahatlığı yaşadığım için meydana çıkmanın medeni cesaretini gösteriyorum" dedi. 27 yaşına kadar bedeni ve ruhu arasında bir arayış içerisinde olduğunu söyleyen Almina Can, bu süreçte toplumda bertaraf edildiğini ve kendi iç dünyasında zor zamanlar geçirdiğini belirtti. Ailesi, arkadaşları ve çevresinde yaşadığı dışlanmışlığı ve her şeyi kaybetmeyi göze alarak ameliyat masasına yatıp bir kadın bedeni ve kimliği edindiğini söyleyen Almina Can, Kraliçe Elizabeth kadar bir kadın olduğunu açıklayarak şöyle konuştu: "Almina olarak bir ihtilal yaşadım ve şimdi de demokrasiye kavuşmanın mücadelesini veriyorum. 30 yaşına kadar bir arayış içerisindeydim. Gerekli desteği kimseden görmedim. Durumum yüzünden sürekli tenkit ediliyordum. İyi bir sanatçıydım. Ve iyi bir siyasi partide yerim mevcuttu. Ancak bu rahatsızlığım nedeniyle hayatımı kaybetmemek için bedenimi ruhuma çevirdim. Bunun hesabı da sadece Allah ile benim aramdadır." Değişim yaşadıktan sonra sosyal yaşantısında da sıkıntılı dönemler geçirdiğini söyleyen Almina Can, transeksüel olduktan sonra kendisine Yahudi muamelesi yapıldığını belirterek; " Başvurduğum tüm spor salonları önce telefon görüşmelerinde bana kampanyaları hakkında bilgi veriyorlar. Daha sonra görüşmeye gittiğimde transeksüelim diye spor salonlarına almıyorlar. Kendimi 1930'lu yılların Nazi yönetimindeki Yahudiler gibi hissediyorum. Türkiye'de nereye kadar insanlar başlarındaki örtülerle, giyim kuşamlarıyla değerlendirilecek" dedi.

AK PARTİ İZMİR TEŞKİLATI'NDAN AÇIKLAMA



Öte yandan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihad Akay ise henüz kendilerine adaylık için bir başvuru olmadığını belirtti.  





Kaynak :

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.