banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Obama-Erdoğan görüşmesi sona erdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasında 15 dakika sürmesi öngörülen görüşme 45 dakika sürerken, görüşmede Kafkasya ve Ortadoğu'daki konuların ele alındığı bildirildi.

 


ABD'deki Nükleer Güvenlik Zirvesi kapsamında biraraya gelen Başbakan Erdoğan ile ABD Başkanı Obama'nın görüşmesinin olumlu geçtiği bildirildi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, görüşmede Ermenistan'la olan normalleşme süreci ile Kafkasya ve Ortadoğu'daki konular ele alındı. İran'ın nükleer programı hakkında ve Ortadoğu'da barışın tesisi için Türkiye'nin yaptığı çalışmalar hakkında Erdoğan'ın Obama'ya bilgi verdiği de kaydedildi. Obama'nın, Türkiye'nin diplomasi ve barışa yönelik çalışmalarını takdirle izlediklerini ancak çözüme ulaşılması ve ilerleme kaydedilmesi için Türkiye'nin girişimlerinin ve çabalarının devam etmesini ve devrede kalmasını, yapıcı katkısını sürdürmesini istediği öğrenildi.

 


Görüşmede ayrıca Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Clinton'ın Kafkasya konusunda sürdürdükleri çalışmaların devam etmesinde mutabık kalındığı bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.