banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Nihat Çiftçi’den Bozova’ya Müjdeli Haber 

 Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere gittiği Bozova'da Ziraat Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'nı ziyaret etti. Başkan Çiftçi ziyaretlerinde Bozova Otogar ve İtfaiye İstasyonu projelerinin hazır olduğunu söyledi.
Şanlıurfa'nın 13 ilçesine eşit hizmet kapsamında Bozova'daki çalışmaları yerinde incelemek için ilçede bir dizi temaslarda bulunan Başkan Nihat Çiftçi, Ziraat Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'nı ziyaret ederek ilçede yapılacak projeleri görüştü. Başkan Çiftçi'ye Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Şefik Bakay ve Bozova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Nihat Satıcı ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. 
Buradaki konuşmasında Bozova'ya yapılan yatırımlar hakkında açıklama yapan Başkan Çiftçi, "Esnaf şehrin sahibidir. Esnaf Sanatkarlar Birliği Başkanlığımız ve ilçemizdeki teşkilatları ile 3 yıldır çalışmalarımızı birlik ve beraberlik içerisinde yürütüyoruz. İlçe belediye başkanlığımızla birlikte bir takım önemli hizmetler Bozova'da gerçekleşti. Gençlerimize spor tesisleri, şehir parkları, semt pazarları yapıldı. Yine Bozova'ya hizmet anlamında devletimiz sağlık alanında yapılan hastane bitmek üzere. Asfaltlar, kırsal yollar, kırsaldaki kilitli parkeler, arıtma tesisimiz, katı atık aktarma istasyonumuz bu dönemde gerçekleşen hizmetler olarak kendini gösteriyor. Bir aya kadar hazırlamış olduğumuz ve karara bağlamış olduğumuz projeler hepsi yapılacak" dedi.

"BOZOVA'DAKİ ÇALIŞMALARIMIZI KİTAPÇIK HALİNE GETİRECEĞİZ"

İlçeyi şehirleştirecek projeler yaptıklarını söyleyen Başkan Çiftçi, "Çalışmalarımızı bizden sonra yönetime gelecek arkadaşlarımızla ve ilçelerimizle de paylaşacağız.  3 yıldır çalışmalarımız devam ediyor. Bozova'nın imar planı bir bütün olarak çalışılıyor. Bir şehir için imar çok şeyi ifade eder. Çünkü imarı sağlıklı hale getiremezseniz kamu yatırımlarının önünü açamazsınız. Meclisimizin karara bağlamış olduğu sanayi sitesi alanı var. Esnafımız için önemli bir canlılık olacak. Sanayi sitemizin projesi hazırlandı. Bozova bir sahil şehir ve sahil şehri projemizi de tamamladık. Sahil kent projemizi tamamladık. ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüz Bozova'daki içme suyunu 24 saate çıkarmak ve gölden almış olduğumuz o su kaynağını arıtarak Bozova'ya vermek için İçme Suyu Arıtma Tesisi projelendirilme ve ihale aşamasında şu anda. Bunlar önemli projeler. Bir ilçeyi şehirleştirebilecek projeler. İçme suyunun kaynağını çözdük ve yakında temelini atacağız. Kaymakamlığımızla yapmış olduğumuz toplantıda istişareler sonucu sanayi sitesinin de temelini atma kararı aldık. Hazırlamış olduğumuz projeleri tüm detayları ile birlikte bir kitapçık haline getireceğiz. Hem Bozova'daki kardeşlerimize dağıtacağız hem de belediyemizin arşivinde bulunacak" şeklinde konuştu. 

"ESNAFIMIZLA BİRLİK BERABERLİK İÇERİSİNDE ÇALIŞTIK"

Temelini atacakları projeler hakkında bilgi veren Başkan Çiftçi, "Kurumda süreklilik esastır. Kişiler gelip geçicidir. Dönemler biter ve yeni dönemler başlar. Ama kurumsal bakmamız lazım. Bozova'nın çalışıldığını, temel sorunlarının çözümü noktalarında projelerinin gerçekleştirildiğini belirtmek istiyorum. Otogar projesi hazır. İtfaiye müdahale istasyonu projesi hazır. Bir çok ilçemizde otogar noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak toplu taşımayı derli toplu hale getirebilmek gerekse de ilçelerin mahallelerle olan kooperatif taşıma noktalarında indirme ve bindirme merkezlerini doğru inşa etmek ve kooperatifler arasındaki çatışmayı ortadan kaldırabilmek için çalışıldı. Bozova İçme Suyu Arıtma Tesisimizin kaynağını Japonya'dan bulduk. Katı Atık Aktarma İstasyonumuzun çöpünü merkeze götürüp enerjiye dönüştürmek için kaynağını Birleşmiş Milletlerden bulduk. Kaynaklarımız sınırsız değil. İsteğimiz bütün projelerin temelini aynı anda atmak. Fakat kaynak eksikliği gidermek için çalışıyoruz ve burada önemli olan da çalışkan olmak. Kaynakları araştırırsak hepsini birer birer bitiririz. Bozova hizmetin en güzeline layık. Tüm gelişmelerin sahibi esnaftır. Ne kadar çok çalışırsanız esnaf o ilçede ayağa kalkar. Daha fazla iş alanına hizmet yapma imkanı bulur. 3 yıllık süreç içerisinde tüm ilçe esnaflarımızla çok güzel iş birliği yaparak çalıştık. Birlik ve beraberlik neticesinde bu projeler çıktı" diye konuştu.

Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Şefik Bakay da, "Büyükşehir Belediyesi ve Esnaf Sanatkarlar Birliği olarak tüm ilçelerimizde ortaklaşa olarak her daim birlik ve beraberlik içerisinde ilçelerimizin sorunlarını çözmek üzere istişare ederek çözmeye çalıştık. Başkan Nihat Çiftçi'ye desteklerinden dolayı teşekkür ederiz" dedi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mersavili Musa 5 yıl önce

Gülüşüne hayren büyük başkan, giderayak yine 24 saat çalisisan. Bu Urfa hakkıni nasil oduyecek. Seni yetistiren ane babona helal olsun

Avatar
BORUADAM 5 yıl önce

Kutluyorum...

Avatar
Vatandaş 5 yıl önce

Gelmis gecmis en iyi urfa buyuksehir baskani.ozluyecez seni..