banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan

Neden BDP'ye geçtiklerini açıkladı

Neden BDP'ye geçtiklerini açıkladı

 

Van Başkale'de MHP İlçe Başkanı Ömer Bozkurt ve 30 kişilik ilçe yönetimi, istifa ederek BDP saflarına katıldı. Bölgenin en etkili korucu aşiretlerinden Ertuşi aşiretine mensup olan ve Başkale'nin bir önceki AKP'li belediye başkanı Ejder Yağızer'in de yeğeni olan Bozkurt, BDP'ye geçiş kararı almalarında son operasyonların ve MHP'deki kaset skandallarının etkisi olduğunu söyledi.

Tüm yönetim BDP'ye geçti
MHP Başkale İlçe Başkanı Ömer Bozkurt, ilçe yönetimindeki 30 kişi ile birlikte dün İlçe Seçim Kurulu'na giderek istifa dilekçelerini sundu. Bozkurt, daha sonra BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayı Kemal Aktaş için açılan seçim bürosuna giderek BDP'ye katıldıklarını açıkladı. Başkale BDP İlçe Başkanı Derviş Polat, MHP'den istifa edip partilerine geçen Ömer Bozkurt'a rozet taktı. Bozkurt, rozeti takıldıktan sonra seçim bürosunda partililerle tokalaştı.

Eski MHP'li yeni BDP'li Bozkurt, Radikal'e yaptığı açıklamada, 5 yıldır Başkale'de MHP İlçe Başkanı olarak görev yaptığını belirterek, “Uludere ve Şırnak'ta yapılan operasyonlar ve halkımızın ölülerini almak için sınırı geçmesi bizi vicdanen çok etkiledi. Bugüne kadar zaten Başkale gibi bir yerde MHP'li olmanın bütün zorluklarını yaşadım. Bundan sonra halkımın yanında olmak istiyorum” diye konuştu.

Bugüne kadar MHP yönetiminin kendilerine hiçbir konuda destek olmadığını savunan Bozkurt MHP yönetiminde patlak veren kaset skandallarının da bölgedeki operasyonlar nedeniyle oluşan gerilimli ortamın üstüne tuz biber ektiğini dile getirdi. Bozkurt, şunları söyledi: “MHP'deki kaset skandalını kınıyoruz. Bizde büyük hayal kırıklığı yarattı. Kaset meselesi olmasa belki bir süre daha MHP'de kalırdık. Ama ortaya çıkan şeylerden sonra eşimizin, çocuğumuzun yüzüne bakamaz, sokağa çıkamaz hale geldik. Artık kendimizden utanıyoruz.”

MHP'den partilerine olan katılımı değerlendiren BDP Başkale İlçe Başkanı Derviş Polat da “MHP ilçe yönetimi partimize geçmeyi kendileri teklif ettiler. Bölgedeki son tutuklamalar ve operasyonlardan olumsuz etkilendiklerini söylediler. Biz de onları seve seve aramıza aldık. Mutluyuz” diye konuştu.

Radikal

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.