banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Nebati'den HDP ve CHP'ye sandık çağrısı

  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Dr. Nureddin Nebati, seçim gezileri kapsamında Siverek’te esnafı dolaştı. Ardından sivil toplum örgütü temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelen Nebati, burada gazetecilere yaptığı açıklamada seçim esnasında ve sonrasında provokasyon olacağı yönünde istihbaratı bilgiler aldıklarını söyledi. Nebati, HDP’li, CHP’li ve bağımsız milletvekili adaylarına çağrıda bulundu.

Nebati, “Bugün Ak Parti, 7 Haziran’da zaferle neticelenecek bir seçime gidiyor. Millet de kendi içerisinden çıkmış olan AK parti’ye oyunu verecek. Ben HDP’li seçmen, yönetici ve üst yöneticilerine sesleniyorum. Lütfen milletin iradesine saygı gösterin. Millet kime oyunu verecekse versin. Gelin hep beraber, sandıklara sahip çıkalım. CHP, MHP’si, HDP’si ile bağımsızlarıyla herkese çağrıda bulunuyorum. Sandıklara hep beraber sahip çıkalım. Hileden kimse fayda görmez. Hile yapan, sandıklarda oyun oynayanın hangi sonuçlarla karşılaştığını bu milletin kendisi, seçimlerde göstermiştir. Bu tür algı operasyonları ile ne kendilerini zora soksunlar ne de, Türk Demokrasisini şaibe altına soksunlar. Türk demokrasisi kazanımlarından asla geri adım atmayacaktır” dedi.

   Algı operasyonları konusunda seçmenleri de uyaran Nebati, şöyle devam etti;

  “Her seçim öncesi ana muhalefet başta olmak üzere, yapılan bir algı operasyonun tekrarını izliyoruz. Ana muhalefet partisi CHP, her seçimden önce, ‘sandıklarda oyun oynanacak, şunlar, bunlar yapılacak’ diye yaygarayı koparıyor. Ve nedense her seçim günü akşamında yanık oy pusulaları ile pozları vererek, ‘bakın işte gördünüz mü? Hile yapıldı şeklinde operasyonlarını devam ettiriyorlar. Her nedense bu oy pusulalarının tamamı CHP’ye evet basılmış mühürlü ve yarısı yakılmış mühürlü. CHP şimdi kendisine yeni bir ortak buldu. HDP ile birlikte aynı algı operasyonunu oluşturmaya çalışıyorlar.”

 

“GÜVENLİK TEDBİRLERİ ALINIYOR”

Nebati, seçim sürecinde devletin her türlü tedbiri aldığını kaydederken, seçim sürecini güvenliği Avrupa Birliği Konseyi tarafından da takip edildiğini hatırlattı. Nebati, “Seçim süreci, güvenliği Avrupa Birliği Konseyi tarafından da takip edilen önemli bir süreç. Türkiye  Cumhuriyeti, sandıkları koruma konusunda her türlü tedbiri alıyor. Kamu otoritesi, bununla ilgili her türlü tedbiri alıyor. Partiler de kendi müşahitlerini oraya gönderiyorlar. Sandık baş müşahitleri ve sandık başkanları da devlet memurlarından oluşturuluyor. Seçmenin de sandığa sahip çıkması gerekir. Sandık demokrasinin namusudur. Seçmenler sadece gidip, oylarını kullanmasın, olabilecek her türlü provokasyona karşı da sandıklarına sahip çıksınlar.”

   

 

ALGI OPERASYONUNU DEŞİFRE ETTİ

    Nebati, seçim akşamı yapılacak algı operasyonunu da deşifre etti. Nebati, yapılacak operasyonu şöyle anlattı;

   “Algı operasyonunu iddialı bir şekilde söylüyorum. Pazar günü akşam saat 19:00’dan sonra bir çok ilde,  özellikle Doğu’da, Güneydoğu’da, ‘Sandıklarda sıkıntı yaşanıyor. Hile yapıldı,’ diye bir takım operasyonlar yapılacak. Burada yapılmaya çalışan HDP ve CHP’nin sanki sandıklarda hile yapılacakmış gibi bir operasyon ve bu operasyon neticesinde barajı aşamayacak HDP’nin bu konuyu istismar ederek bir takım eylemlerde bulunacağı anlaşılıyor. Bu operasyonların neticesinde de AK parti’nin zaferini gölgelemeye yönelik bir takım çalışmalar yapılacak. Sandıklarımıza sahip, çıkmalıyız. Özellikle yerel televizyonlarda da aynı operasyonunu başlattılar. YSK’ ye ilçe seçim kurullarına başvurularda bulunuyorlar. Bu yapılan başvuruları da nedense hep HDP ve CHP yapıyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.