banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

Ne oluyor Bu CHP'ye

Daha önce Ergenekon ve KCK operasyonlarına da karşı çıkan ve Ergenekon avukatı olduğunu söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi, Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş,  DHKP-C operasyonları kapsamında yapılan operasyonları hayretle izlediklerini belirtti.

Son olarak 9 avukatın tutuklandığı haberini aldıklarını dile getiren CHP’li Karataş il dışında olması dolayısıyla Urfa’daki Çağdaş Hukukçular Derneği'ne gidemediğini, kente geldiği ilk fırsatta aynı zamanda meslektaşları olan avukatların yanlarında bulunarak kendilerine destek vereceğini dile getirdi.

CHP Başkanı Karataş konu ile ilgili yaptığı değerlendirmesinde şu sözlerine yer verdi: “Türkiye’de doğuda KCK, batıda ise Ergenekon adı altında inandırıcılığı olmayan bu tür operasyonların şimdiki adı ise DHKP-C’dir. Türkiye artık açık hava hapishanesine dönüşmüştür. Biz yaşanan bu olayları Cumhuriyet halk Partisi olarak kınıyoruz. Avukatlarımızın direnişini destekliyoruz.

Avukatlara yönelik bu operasyonlar Türkiye’nin demokrasi sorunudur. Türkiye’de ileri demokrasiyi bir tarafa bırakalım, artık ilkel demokrasi işliyor.

Tüm bunlarla birlikte severek dinlediğimiz Grup Yorum’a yönelik operasyonu da düşünürsek sol devrimcilere yönelik sistematik bir sindirme uygulamasının sürdürüldüğünü görüyoruz. Türkiye eğer demokrasiden bahsediyorsa insanlara fikir özgürlüğünü demokratik ortamlarda sağlamalıdır. Bu tür sindirme uygulamaları çözüm değildir” diye konuştu.

Karataş, son olarak partisinin Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'e yönelik linç kampanyasını da hayretler içerisinde izlediklerini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.