banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Mustafa Zahit, Şehitler için mevlit okutacak
Zahit, yaptığı açıklamada, şehitlerin unutulmaması gerektiğine dikkat çekerek, “17 Mart Cumartesi günü saat 19:00'da Mozaik Alışveriş Merkezinde Grup Dergah eşliğinde mevlit okutacağız. Mevlüt Gecesi okunacak dualar ve Grup Dergah'ın okuyacağı ilahilerle şehitlerin ruhlarına yad edeceğiz” dedi.


Aziz vatan topraklarında milyonlarca şehidin kanı bulunduğunu hatırlatan Zahit, “Aziz vatanımız Türkiye Cumhuriyetini fethetmek için büyük bir orduyla geldiler, zamanın en gelişmiş silahlarına sahiptiler. Amaçları şehitlerimizin kanıyla oluşmuş olan bayrağımızı sallandığı yerden indirmek, ezanımızı ise susturmaktı. Bizim ise topumuz, tüfeğimiz eksikti. Ancak bilmedikleri tek şey Türk Milleti’nin iman gücüydü. İman gücümüz sayesinde bayrağımızı sallandığı yerden indiremediler ve ezanımızı ise susturamadılar. Bugünkü huzurumuz ve rahatımız, vatanımız için kanları veren şehitlerimiz sayesindedir” diyerek şehitlerin unutuldukları zaman öldüklerini vurguladı.

Zahit, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek, Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk ordusunun savaştığı halklara karşı yaptığı unutulmaz hitabı hatırlattı: “Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar; gözyaşlarınızı dindiriniz, evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Bu topraklarda canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır” dedi.

Mevlit gecesine tüm vatandaşları davet eden Zahit, herkesi bu anlamlı geceye beklediklerini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.