banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

Mustafa Yavuz'dan sert cevap; Matematik dersi verebilirim

Yaptığı yazılı açıklamada Kent Konseyi Başkanı Sabri Dişli'nin mahkemeye gitmesine tepki gösteren Şanlıurfa İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, isim vermeden sert tepki gösterdi. Yavuz; "Yok efendim matematik bilinmiyormuş, mühendislik bilinmiyormuş, mimariler bu il genel meclisinin başkanı da, mühendis, il genel sekreteri de mühendis matematik dersi almak isteyen arkadaşlarımız varsa, matematik dersini de yeri geldiği zaman verebiliriz. Matematik dersinde de çok iyi anlayan insanlarız" dedi.

İşte Mustafa Yavuz'u açıklaması; İl Özel İdaresi çok güzel çalışmalar yaptığını hepimiz biliyoruz. Bu il özel idaresinin çalışmalarından, meclis üyelerimizin katkısı, emeği çok büyüktür. Bundan dolayı Sayın meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir şekilde, koordineli bir şekilde, gerek Sayın valimize, gerek genel sekreterimizle çok iyi uyum içersindeler. Dolayısıyla bu uyum başarıyı getiriyor. Bu çalışmalarından dolayı emeği geçen, katkısı olan başta meclis üyesi arkadaşlarım olmak üzere, genel sekreterimize, birim müdürlerimize çok teşekkür ediyorum’dedi.

11 Nisan Stadyumu İçin Kimse Kafa Karıştırmasın

İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, bazı kesimler tarafından maksatlı bir şekilde kamuoyunun kafasını karıştıranlar olduğunu belirterek şöyle konuştu’ Özellikle 11 Nisan stadyumunun yeri ve halk eğitim merkezi, karaköprü’deki satışı ile olarak Milletimizin, vatandaşlarımızın kamuoyunun kafasını karıştırıyorlar. Bunu özellikle açıklık getirmek için bir açıklama gereği duydum. Halk eğitim merkezinin satılmasının Büyükşehir’le alakasının olmadığını sizlerde biliyorsunuz. Daha Büyükşehir sınırının, il sınırının olacağını il özel idaresinin il genel meclisinin kalkacağı durumu ortada yok iken, bizler bazı yerlerimizin özellikle milletimize hizmet etmek, çalışma yapmak ve bu yatırımlarımızı kaynaklarımızı yatırıma dönüştürmek için, biz böyle bir karar daha önce almıştık. Bunun yarın önümüzde büyükşehir var, yani bizim mal varlıklarımız, büyükşehir’e devir edilecek, ya da başka kurumlara devir edilecek biz bunun kararını almadık. Daha o zamanlar bunlar gündemde zaten yoktu.

Bizler bu tespiti yaparken de kendi kafamıza göre yapmıyoruz. Teknik arkadaşlarımız gidip bir rapor hazırlıyorlar, bilirkişi rapor hazırlıyorlar ve orda ki araştırmalara göre, emlak değerlerine göre bir değer biçiliyor. Onun üzerinde ihaleye çıkılıyor ve açık artırmayla satılıyor ve bugüne kadar da alıcı bulmuş değiliz. Bunu da özellikle belirtmek istiyoruz. Birilerin kafalarını karıştırmaya çalışıyorlar. Bazılarının kafalarında da tilkiler var. Ama biz haksızlık karşısında bugüne kadar susmadık, susmayınız da, haksızlık karşısında susan şeytandır bunu özellikle belirtmek isterim.

Yine Karaköprü’deki arsalarla ilgili yine bazı söylentiler vardı. Karaköprü’deki arsalarımız 2 ve 3 defa ihaleye çıkmasına rağmen, yine alıcı bulunamamıştır. Bugün şükürler olsun 17 firma teklif etmiş durumda saat 14.00’deki teklif artıl ne bir şekilde verilir, onun neticesini de sizlerle paylaşırız

11 Nisan stadyumunun  yeri ile ilgili 42 dönümün tamamı belli bir kısmı Urfa trafiğini rahatlatması için yola terk ediliyor. Orada imarlı alan 10 dönümdür.  10 dönümden sadece 1.5 dönümünde 10 katlı bir turizm amaçlı otel düşünülüyor. Yine zemin katta otopark ve bir avm düşünülüyor. Yani bu 42 dönümün metre kare üzerinde değerlendirilmeler üzerinde bulunan arkadaşlarımız var. 42 dönümün tamamı satılmıyor.aksine tamamı yeşil alan olacak.

İsteyen Arkadaşlara Matematik Dersi de verebiliriz

Başkan  Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü ‘’Yok efendim matematik bilinmiyormuş, mühendislik bilinmiyormuş, mimariler bu il genel meclisinin başkanı da, mühendis, il genel sekreteri de mühendis matematik dersi almak isteyen arkadaşlarımız varsa, matematik dersini de yeri geldiği zaman verebiliriz. Matematik dersinde de çok iyi anlayan insanlarız. Şimdi bu 11 Nisan’ın yeri ile ilgili tespit değeri bizim tarafımızda yapılmış değil, burası il özel idaresinin zaten malı değildi. Burası gençlik spor müdürlüğündü. Gençlik spor müdürlüğü bir protokolle il özel idaresine devir ediliyor. Bu protokol şartlarını yerine getirildiği zaman ancak burası sizin olabiliyordu. Yoksa o şartları yerine getirmediğiniz zaman İl özel idaresinin bu malları sizin olmuyor. Şuanda 11 Nisan stadyumunun yeri sizin olmayacak. Ancak o şartları yerine getirdiğiniz zaman ki belli bir bedel bazı yerlere harcamak lazım, protokol şartlarını yerine getirmek için dolayısıyla oradaki turizm amaçlı satmadığınız zaman bir kaynak elde edemiyorsunuz. Orayı ve güzel bir yeşil alan ortaya çıkacak Topçumeydanı’nda farklı olarak büyük bir kısmında büyük yeşil bir alan söz konusu olmuş olacak.

Urfa’da Güzel Çalışmalar Var

Şanlıurfa’da çok önemli yatırımların gerçekleştiğini belirten Yavuz, ‘’ Şanlıurfa’da gerçektende çok güzel çalışmalar var. Yani bu çalışmalara çok kafa yormak lazım, Bakanımız, Sayın valimiz, genel sekreterimiz, meclis üyelerimiz ciddi manada çalışmalar içersindeler lütfen bunların çalışma azmini kırmasınlar.’’

İlan yapılmış mı, yapılmamış mı?

İmar konusuna değinen Yavuz, İmar yapılmış mı, yapılmamış mı onu söylemek istiyorlar. Resmi işlemler yerine getirilmesi lazım, bugüne kadar resmi purosudurlar ne ise yerine getirilmiştir. 11 Nisan yeri ile ilgili T.C Resmi gazetenin tarihine bakarsanız 23.10.2012 Salı günü, sayısı 28450, yine bununla yetinmemiş basın ilan kurumunun tespit ettiği bir günlük gazete var. 25.10.2012 Perşembe günü sayfası ise 16’ıncı sayfa, yine ihalenin yapılacağı yer Şanlıurfa’daki bir günlük gazete ve bir defaya mahsus vermemişiz. 23.10.2012 Salı günü ve yine 2’inci defa vermişiz 30.10.2012 Salı günü, İl özel idaresinin panosunda 23.10.2012 Salı günü saat 09.00’da 08.10.2012 tarihindeki ilan panosunda asılarak ve www. sanliurfaozelidare.gov.tr ile www. sanliurfa.gov.tr adreslerinde ilan edilmiştir. Daha arkadaşlarımız neyi istiyorlar bizden, bununla da yetinmedik basın açıklaması yaptık. Halkımız duysun diye, gerçektende Şanlıurfa’da çok güzel çalışmalar yapılıyor. Abide kavşağı, Topçumeydanı, 11 Nisan stadyumunun yeri, meydan projesi bu çalışmaları desteklemek lazım, milletin şevkini ve azmini kırmamak lazım, bizler çalışmanın olduğu yerde var olacağız, hizmetin olduğu yerde var olacağız, biz yarının hesabını yapmıyoruz. İstikbal peşinde de değiliz. Bunu belirtmek istiyorum, biz içinde bulunduğumuz süre içersinde Şanlıurfa’ya Şanlıurfalılara ne kadar hizmet ederiz onun çalışması içersinde olmamız gerekiyor.’’ Dedi.

SABRİ DİŞLİ'NİN HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!...

 

Haber; Mehmet Guli Aslan / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.