banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Murat Çemrek'ten
Doç Dr. Murat Çemrek, Şanlıurfa AK Parti İl Binasında Arap Baharı “Tunus Seçimleri ve Ortadoğu’da Demokratikleşme” isimli bir konferans verecek.

Selçuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve Stratejik Düşünce Dergisi Editörü olan Doç. Dr. Murat Çemrek, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığınca düzenlenen konferanslar programında Tunus’ta yapılan seçimlerdeki gözlemlerini ele alacak.

Doç. Dr. Çemrek, Cumartesi günü saat 14:00’da Arap Baharı “Tunus Seçimleri ve Ortadoğu’da Demokratikleşme” hakkında katılımcıları bilgilendirecek.

AK Parti İl Başkanlığı; “AK Parti olarak düzenledikleri konferansların mutat aralıklarla devam edeceğini” bildirdi.



Demokratikleşmeye dair umutların pek yeşermediği Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde başlayan Arap Baharı, “demokrasi” ve “demokratik konsolidasyon” üzerine akademik literatürdeki “Ortadoğu istisnacılığı” olarak adlandırılan “tabu” hatta “mit” haline dönüşen yaklaşımı yerle bir etti. En umulmadık yerden gelen demokrasi yanlısı protesto haberleri Batı dünyası için Katolik ülkelerin demokratikleşemeyeceği kör bakışının kırılmasından sonra en önemli gelişme idi. Tunus ve Mısır’da göreceli hızlı ve barışçıl bir şekilde yaşanan gelişmelerle despotik rejimlerinin devrilmesi Libya, Bahreyn, Yemen ve Suriye’de de benzer beklentileri kuvvetlendirdi. Kaddafi’nin yakalanıp infaz edilmesinin akabinde gerçekleşen Tunus’taki Kurucu Meclis seçimlerine dair yabancı gözlemcilerin ortak düşüncesi Tunus’un bu seçimlerden yüzünün akıyla çıkması olurken İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) da bu vesile ile seçimlere bir gözlemci heyeti gönderdi. Dışişleri Bakanlığı ve İİT adına Tunus seçimlerinde gözlemci olarak görev yapan Doç. Dr. Murat Çemrek sunacağı konferansında, Arap Baharı’nın sadece bölgede, Arap ve İslam dünyasındaki yansımalarından öte küresel izdüşümünü devrimin ve seçimlerin ilk durağı Tunus seçimleri üzerinden değerlendirecektir.



Bilindiği gibi daha öncede AK Parti MKYK üyesi ve Dicle Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim görevlisi Doç. Dr. Mazhar Bağlı, “Yeni Anayasa ve Anadolu’nun Beklentileri” ve Şanlıurfa BARO Başkanı Av. İrfan Güven “Urfa’da Hukuksal Sorunlar ve Hak Arama Bilinci” adlı konferanslar vermişlerdi.
www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.