banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Muhittin Meral, Bozova Belediye Başkanlığı için aday oldu

Ak Parti Bozova İlçe Belediye Başkan Aday Adayı Ziraat Mühendisi Muhittin Meral Ak Parti İl Başkanlığına gelerek resmi müraacatını yaptı. Başvuru dilekçesini Ak Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez'e teslim eden Meral ilçenin hakkına kim hayırlısı ise o olsun dedi.

MUHİTTİN MERAL'İN ÖZGEÇMİŞİ

 

Muhittin MERAL 1966 yılı Şanlıurfa Bozova ilçesi, Yaylak beldesi doğumlu olup, ilk-orta ve lise eğitimini Şanlıurfa’da tamamladıktan ( 1984 ) sonra Ticaret ve Çiftçilikle uğraştı.  1996 yılında Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak bölümü mezunu olarak lisans eğitimini tamamladı.

Ziraat Mühendisi olarak Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında Sulama Birliklerinin kuruluşu ve Yönetimlerinde Genel Sekreter olarak görev aldı. Amerika Birleşik Devletlerinde Organik Tarım ve Sulama Teknikleri ile ilgili eğitim aldı. Ayrıca bu eğitimler kapsamında ABD Ülkesinde; Conflict Resolution and Mediation (Anlaşmazlıkların Çözümü ve Arabuluculuk) eğitimler almıştır. Bu Eğitimler kapsamında muhtarlık ve bunlara bağlı mezralarda çiftçilik yapan vatandaşların arazi sulamaları sorun ve çözümleri ile ilgili çalışmalarına devam etmektedir.

2004 yılı Şanlıurfa İli Bozova ilçesi Yaylak Belde Belediyesi AK PARTİ listesinden Belediye Meclis Üyesi seçilerek bir dönem hizmette bulundu. Yaylak Ovası Atataürk Barajı Sulama Birliğinde 10 yıl Meclis Üyeliği yaptı ve 24. dönem AK Parti'den Milletvekili Aday Adayı oldu.

Şahsına ait arazileri olup ayrıca Çırçır- Prese kütlü Pamuk fabrikası işletmektedir.

GAP kapsamı - Harran Ovası Sulamalarında Genel Sekreter ve Koordinatör olarak görev yapmakta olup, evli ve üç çocuk babasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.