banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Muhacirler ve Müteahhitler Derneği; Tabular Yıkılacak

12 Eylülde yapılacak olan Anayasa değişikliği referandum oylamasında "Ülkenin geleceği ve tabuların yıkılması adına ‘Evet' desteği" geldi. 

Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Düşünür ve İl yöneticilerinden oluşan heyet STK ziyaretleri çerçevesinde kuruluşlarından Müteahhitler Derneği ve Şanlıurfa Muhacirler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret ettiler.

Ziyaretle ilgili konuşan Şanlıurfa Milletvekili TBMM Dilekçe Komisyon Başkanı Yahya Akman; "12 Eylül'de zulüm gördük, darbe bize karşı yapıldı diyenler şimdi değişikliğe karşı çıkıyorlar. Niye karşı çıkıyorlar? AK Parti değiştiriyor diye. Çünkü muhalefet söylemlerinde maddelerin içeriğine girmiyorlar. Sadece değişikliğe karşı çıktıklarını belirtiyorlar. Bu değişiklik Türkiye'nin yararınadır" dedi.

AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Düşünür; "12 Eylül'de oylanacak olan Anayasa Değişikliğinde bir zihniyet oylanacak. İmtiyazlı sınıf var, onların imtiyazları son bulacak diye feveran ediyorlar. Bu değişiklikle birlikte hukuk herkese aynı şekilde uygulanacak. Şemdinli'de bir olay yaşandı, failleri sivil mahkemede yargılandı ve ceza aldılar ancak Yargıtay davayı bozdu. Bazılarına farklı uygulamalar son bulacak. Bu değişiklikle birlikte yargı herkese aynı şekilde uygulanacak" dedi.

Müteahhitler Derneği Başkanı Mustafa Yavuz; Her fırsatta 12 Eylül 1980 darbesinden şikayet edenler bu fırsatı değerlendirmeliler. Demokrat ve aydınlar, Demokrasiyi benimsemiş hak ve özgürlükten yana olan, hukukun üstünlüğüne inan her siyasetçi ve vatandaş 12 Eylül'de oylanacak olan Anayasa paketi değişikliği fırsatını kaçırmamaları gerektiğine inanıyorum. 12 Eylül'deki oylama siyasi görüşünüz ne olursa olsun, kullanılacak oy rengi evet olmalı. Çünkü bu değişiklik bir zümrenin imtiyazlarını artırmıyor, her vatandaşa eşitlik getirecek düzenlemeler getiriyor. Dedi.

Şanlıurfa Muhacirler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinden Başkan yardımcısı Ertuğrul Kurt; Anayasa değişikliğinin vatandaşlara getirisi çok önemlidir. Fakat bu değişikliğin büyük bir önemi daha var. Bu değişiklikle beraber tabular da yıkılıyor demektir. Tabuları yıkmak gerekir diye düşünüyoruz. Dedi.

Ziyarete Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman'a, Belediye meclis üyesi M. Emin İfşa, Şanlıurfa AK Parti İl yönetim kurulu üyesi; Mehmet Büyükfırat, Ömer Ercanlar, İsa Kızıldemir, Emin Demirkol, Sedat Dülger, Merkez İlçeden Halil Polat ve Muhtar Abdulkadir Akbaş ve birçok partili üye eşlik etti.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.