banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Miroğlu: Seçim PKK'nin silahlarının gölgesinde yapıldı

1 Kasım seçimlerinde milletvekilleri olarak seçilen AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Ceyda Bölünmez Çankırı ve İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ile birlikte Ak Parti Kızıltepe ilçe teşkilatını ziyarette bulundu.

Milletvekilleri, ilçe başkanlığında AK Kızıltepe Parti ilçe Başkanı Murat Durgan ve parti yetkilileri tarafından karşılandı.

İlçe başkanlığında gündemle ilgili açıklamada bulunan Miroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 1 Kasım seçimlerinin silahların gölgesinde yapıldığı sözleri üzerine seçimin devletin değil, PKK’nin silahlarının gölgesinde yapıldığını söyledi.

Miroğlu, “Selahattin Bey doğru söylüyor biz silahların gölgesinde bir seçim yaşadık ama bu devletin silahlarının gölgesinde yaşanan bir seçim değil burada PKK’nın silahlarının gölgesinde bir seçim yaşandı 248 bin oyunun en az 150 bini bu koşulların sonucu alınmış oylardır bu demokrasiye ve hukuka aykırıdır.” ifadelerini kullandı.

“Diyalog için PKK silah bıraktığını ilan edecek”

Sürecin işlemesi için PKK’nin silah bırakması gerektiğini belirten Miroğlu, “HDP’nin siyasi muhataplığı ancak bizim açımızdan şuradan geçiyor. PKK Türk ve Kürt kamuoyunu oyalamadan bir silahsızlanma kongresi yapacak Türkiye’deki silahlı güçlerini Türkiye toprakları dışına çıkarmayı kabul edecek KCK yapılanmasını tasfiye ettiğini ya da edeceğini ilan edecek ve ancak biz o saatten sonra HDP üzerinden yeni bir diyaloğa hatta İmralı üzerinden yeni bir diyaloğa geçmeyi kabul edebiliriz. Tek şartımız budur şiddet ve terör devam ettiği sürece bizim muhatabımız asla bu siyaset olamaz. Ama çözüm süreci bizim için sadece bundan ibaret değil çözüm süreci bizim doğu Güneydoğu ile yeniden siyasi ilişkilerimizi güçlendirmek sürecidir. Çok şükür bu seçimlerde bunu da başardık.” dedi.

Kürtler de bölünmekten korkuyor

Kürtlerin de en az Türkler kadar bölünmekten korktuğunu ifade eden Miroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim gidecek bir yerimiz de yok. Suriye’den iç savaştan kaçıp gelen 2 buçuk milyon insanı barındıracak kadar büyük bir ülkeyiz. Ama Allah korusun yarın böyle bir felaket ile karşılaşsak bizim Kürtler olarak, Türkler olarak, Araplar olarak şu Ortadoğu’da gideceğimiz sığınacağımız bir yerimiz de yok.” dedi.  (Mehmet Aslan - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.