banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Milletvekillerine bu kıyak kıyameti kopartacak

25-40 BİN TL ÖZEL BÜTÇE ÖDEMESİ

Milletvekiline, TBMM'de çalıştıracağı personelin maaşlarını ödemesi için en az 25 bin, en fazla 40 bin TL özel bütçe ödenmesi için yasa değişikliği yapılacak. Bu rakamın 50 bin TL'ye kadar çıkarılabileceği tartışılıyor.

SÖZ SAHİBİ VEKİL OLACAK

Şu anda vekiller, biri sekreter olmak üzere iki danışman, bir şoför çalıştırıyor. Danışmanlara 4 bin 200 lira ile 4 bin 500 lira, şoförlere 3 bin 300 lira ile 3 bin 400 lira arasında sözleşme ücreti ödeniyor. Akşam'ın haberine göre, TBMM'deki danışman ve sekreterleri mağdur edecek, vekilleri tek söz sahibi yapacak süreci başlatacak.

MASRAFLARI KARŞILAMANIN YOLU AÇILDI

Bu karara göre, TBMM İdari Teşkilat Kanunu'nda 2 yıl geçmeden yeni bir değişikliğin daha kapısı aralandı. Böylece vekillerin asgari ücretten danışman çalıştırmasının, seçmenlerine yemek parası, düğünlerde takı takma ve çiçek gönderme gibi masraflarının da bu ödenekten karşılamasının yolu açıldı.

2 BİN 900 MİLLETVEKİLİNİ ETKİLEYECEK

Türk Parlamenterler Birliği Başkanı ve Ak Parti Milletvekili Nezat Pakdil, geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili Hürriyet'e şu açıklamayı yapmıştı:

"Biz milletvekillerinin üç eleman çalıştırmasına izin veriyoruz. Bunların devlete maliyeti en az aylık 15 in lira. Bazı arkadaşlarımız Avrupa'daki gibi milletvekiline bir bütçe verilmesini öneriyor. Bu yöntem daha tasarruflu olur' diyorlar. Bu yönteme göre devlet milletvekiline avans verecek, nasıl kullanabileceğinin çerçevesini çizecek. Milletvekili kendisine tahsis edilen ödenekten yaptığı harcamaları faturalandıracak. Bu faturalar amaç dışı kullanım olmaması için denetlenecek. Kalan para iade edilecek. Hazırlanacak yasa kapsamında milletvekillerinin protokoldeki yeri, illerinde yapılacak cenaze törenleri de dahil bir çok düzenleme yer alacak. Halen eski ve mevcut 2 bin 900 civarında milletvekili var. Parlementerler Birliği olarak, bakıma muhtaç kimsesi olmayan eski vekillerin huzurevlerinden yararlanması için Bakan Şahin ile görüştük. Ankara, İzmir ve İstanbul'daki bazı huzurevlerinde bölüm ayrılması konuşuldu."

Haber7.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.