banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı Kökünü Kurutma Operasyonu

Milletvekili Özcan ve Önen'den Gezi Olayları açıklaması VİDEO

AK Parti İl Başkanlığında İl Başkan Vekili Erkan Sözen, İl Başkan Yardımcıları ve Teşkilatla bir araya gelen Milletvekilleri Abdülkadir Emin Önen ve Dr. Halil Özcan gündemi değerlendirdiler.

Sadece seçimlerde meydana inmediklerini belirten Abdülkadir Emin Önen; “Partide İl Yönetim Kurulu arkadaşlarımızla gündemi değerlendirme adına hem sohbet,  hem de hasbıhal ettik. Cumartesi ve Pazar günü Ankara ve İstanbul’da çok büyük mitingler yapılacak.  Bu mitingler gövde gösterisi mahiyetinde değil. Bu kadar, şu kadar oy aldık anlamında bir miting olmayacak. Düzenlenecek olan bu mitingler, bu partiye, bu davaya gönül veren insanların kendilerini ifade etme, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgilerini ifade etme vesilesi olacak. Biz sadece seçimlerle meydanlara inen bir parti değiliz. O yüzden mitinglerimizin özel bir zaman için yapılan mitingler değildir. Biz seçimler dışında zaman zaman meydanlara inen bir partiyiz. Bu nedenle mitingler başka şekilde anlaşılmasın.

Mevcut gündemi herkes takip ediyor. Buradan bir kez daha ifade edeyim. Tüm Şanlıurfalı hemşehrilerime, vatandaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Çünkü Şanlıurfa’mız sağduyusunu kaybetmemiştir. Bu kadar gösteriler yapılırken, bu kadar çevreye zarar verilirken, Urfalı sağduyusunu kaybetmeden, memleketine, devletine, hükümetine olan desteğini hiç azaltmadan, bilakis artırarak barıştan yana olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu nedenle tüm Şanlıurfalı hemşehrilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Önemli günlerden geçiyoruz. Bu olayların arkasında dış mihraklar var. Bizim oyuna gelmememiz lazım. En başta masum sebepler ve isteklerle başlayan gezi parkı olayları şu an tamamen o masumiyetinin dışına çıkmıştır. İllegal örgütlerle beraber Vandalizme varan bir noktaya gelmiştir. Yetkililer tarafından yapılan çağrıya ek olarak bende buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Artık sizin meramınız anlaşılmıştır. Diğer provokatörlerle ayrışmak için, haklıyken oradan ayrılmanız önemlidir. Bizim buradan çıkaracağımız ders; Türkiye daha çok çalışkan olmalı ve daha çok başarılı olmalı ki, hiç kimseye muhtaç olmayalım. Bu olaylar barış ve kardeşlik sürecine zarar vermez. Sürecin aşamaları var, aynen sürüyor. Medya tarafından çok gündeme gelmezse bile süreç işliyor” dedi.

Şanlıurfalıların provokasyona gelmediği, böylesi eylemlere katılmadığını belirten Milletvekili Dr. Halil Özcan; “Ülkesine, memleketine, devletlerine bağlı bir halk olduklarını bir daha kanıtladılar. Eylemi gerçekleştirenler, bizimle görüşmüyorlar diye söyleniyorlardı. Sayın Başbakanımız yurt dışından döner dönmez Taksim Platformu adına temsilcilerle görüştü.  Bazı talepleri oldu. O talepler vatansever ve milletseverlerin talepleri değil. Diş düşmanları rahatsız edecek derece devasa üç projemiz var. Bunları Mayıs ayında gerçekleştirdik. Kanal İstanbul, 3. Havaalanı ve 3. köprü. Vatanperver olduklarını iddia eden insanlar bunların yapılmamasını istediler. Ben bu durumu halkın takdirine bırakıyorum. Hem çözüm süreci hemde bu olaylarda halk sağduyuyu sahiplendi. Biz sürekli diyoruz ki, halk getirdiyse iktidarı halk da götürür.  Orada Başbakanımızın ‘Çapulcular’ sözüne taktılar. Oysa Başbakanımız o eylemcileri kastetmediğini onlarda biliyor. Israrla o sözü başka yere çekiyorlar. Oysa çapulcu diyerek döken, yıkan, sivillere zarar verenleri kastetti. Herkes üzerine düşeni yaparak aklı selimle bu olayın üstesinde geliriz” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.