banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Milletvekili Önen Sulhan’ı ziyaret etti

Ziyaret sırasında Milletvekili Emin Önen’e AK Pati İl Başkan Yardımcısı İbrahim Toru, Zeki Kurt hazır bulundular.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şanlıurfa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Turhan Selçuk, “Göreve atandığımız kısa süre zarfında öncelikle Şanlıurfa’daki sağlık hizmetleri, Hastaneler, mevcut tıbbi araç gereçler konusunu inceledik. İlçelerimizi de gezerek varsa ihtiyaçlarını yerinde belirledik. Bazı yerlerde ihtiyaç fazlası cihazları ihtiyaç olan Hastanelerimize aktardık. Şu an öncelikli tek ihtiyacımız yardımcı Sağlık personeli” dedi.

Sağlıkta yeni gelişmeler olduğunu hatırlatarak ne gibi değişiklikler olduğu konusunda kısa bilgi aldıktan sonra özellikle Çocuk Hastanesi konusunda vatandaşlardan şikayetler geldiğini belirten Milletvekili Emin Önen de, “Bilindiği gibi Şanlıurfa’mızda doğurganlık oranı çok fazla. Yılda 45 bin çocuğumuz ilköğretim okullarına kayıt yaptırıyor. Çocuk sayımızın fazlalığı nedeniyle mevcut Çocuk Hastanemiz yetersiz kalıyor ve şikayetlere neden oluyor” diyerek neler yapılması gerektiğini öğrenmek istediğini ve kendilerinin de Milletvekili olarak üzerlerine düşeni yapmak istediğini belirtti.

Sorunların genelinin yardımcı personel eksikliğinden kaynaklandığını belirten Genel Sekreter Sulhan şöyle dedi;

“Çocuk Hastanemizde 60 yatak oluşturmamıza rağmen, yardımcı personel eksikliğinden ancak 30 tanesini hizmete geçirebildik. Bu durumda Türkiye ortalamasının çok gerisindeyiz. Viranşehir ve Ceylanpınar’da sıkıntılarımız var. Siverek ve Viranşehir’de Yoğun Bakım servisi açamıyoruz. Bu arada ben Doğu illerinde de görev yaptım. Oradan Uzman hekimlerin kaçmak istemesini anlıyorum da Urfa gibi bir yerden gitmek istemelerine bir anlam veremiyorum. Bunların nedenlerini araştırıp çözüm bularak gitmelerini engellemeliyiz. Üniversite Hastanelerindeki Hocalarımız da imkansızlıklar nedeniyle Urfa’dan gitmek zorunda kalıyorlar.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.