banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Milletvekili Gök'ten Nevruz Mesajı
Milletvekilliğinden önce Eğitim Görevlisi olan Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Doç. Dr. Abdulkerim Gök yayımladığı mesajla Nevruz Bayramı’nı kutladı.
Vekil Gök mesajında şunları söyledi, “Yeni bir yılın ilk günü, baharın, doğanın uyanışının müjdecisidir nevruz… Uzun geçen kışın ardından, yıpranmış yanlarımızın tamiri, manevî temizliğin gerçekleştiği, fikren ve bedenen yenilenmedir. Nevruzda sadece doğa canlanmaz, ruhumuzdaki güzelliklerin yansıdığı iyi duygular da dirilir.


Anadolu halkı için sadece Nevruz günü değil, Nevruz gecesi de ayrı bir önem, ayrı bir kutsallık taşımaktadır. Bu gece canlı cansız bütün varlıkların Allah’a secde ettiğine inanılır. O gün herkesin bir yıllık kısmeti ve geleceği belirlenir. Herkes güzel ve yeni elbiseler giyerek yeni yıla hazırlanır. Evlerde yemekler yapılır, karşılıklı ziyaretlerde bulunulur. Tarımsal uğraşın yoğun olduğu yörelerde bir tür bolluk ve bereket töreni olma özelliği de taşımaktadır. Ayrıca İslâmiyeti kabul eden Anadolu halkı bugünü Hz. Ali’nin doğum günüyle de bağdaştırarak dinî bir özellik kazandırmıştır.


Hangi gün, nerede kutlanırsa kutlansın, bayramların kültürümüzde hep birleştirici bir gücü olmuş, kin ve nefretler unutulmuş, hoşgörü, muhabbet, dayanışma, umut, sevgi, barış baş tacı edilmiştir.


Onun içindir ki bu en eski bayram olan Nevruz, bir ayrışma unsuru değil, bizi birbirimize kenetleyen manevî bir bağ olmalı; birbirimizi doğru anlamak için bir fırsat sayılmalı, farklılıklarımızdan daha çok benzerliklerimizin ve ortak değerlerimizin olduğu bilincini bizlere aşılamalıdır" dedi.


Vekil Gök mesajını şu cümlelerle tamamladı, "Bu duygu ve düşüncelerle, yaşadığımız ve yaşattığımız ortak kültür değerimiz olan Nevruz Bayramımız kutlu olsun diyor, hep beraber nice bayramlara erişmek dileğiyle sevgi ve selâmlarımı sunuyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.