banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

MHP ve BBP'den iki isim AK Parti aday olacaklar

MHP ve BBP'den iki önemli isim AK Parti saflarına geçiyor. Ülkü Ocakları'nın kurucu genel başkanlarından olan ve üç kez MHP genel başkan adayı olan Ramiz Ongun'un AK Parti'den milletvekili aday adayı olacağı belirtildi. AK Parti rozeti takacak ikinci flaş isim ise merhum Muhsin Yazıcıoğlu sonrası BBP genel başkanlığı görevini yürüten Yalçın Topçu!
 
Haziran seçimleri öncesi siyasi kulisler giderek haraketleniyor. İddialara göre milliyetçi tabanın çok yakından tanıdığı iki isim, 7 Haziran seçimleri öncesi AK Parti rozeti takarak milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunacak.
 
ONGUN ADAY ADAYI OLACAK
 
İddialara göre 12 Eylül referandumu öncesi AK Parti Tarsus İlçe Teşkilatı'nın iftar yemeğinde dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğanile bir araya gelen Ramiz Ongun, AK Parti'den milletvekili aday adayı olacak. Referandumda "evet" oyu kullanacağını açıklayan ve MHP yönetimine sert eleştiriler yöneten Ongun, Ülkü Ocakları'nın kurucu genel başkanları arasında yer alıyor.  1999 seçimlerinde Adana'dan dördüncü sıradan milletvekili adayı olan; ancak MHP listesinden istifa eden Ongun, üç kez de MHP genel başkan adayı olmuştu.
 
BBP'Lİ TOPÇU DA ADAY ADAYI
 
7 Haziran seçimleri öncesi BBP'li Yalçın Topçu'nun da AK Parti kadrolarına katılacağı iddia edildi. Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü sonrası BBP'de genel başkanlık görevini yürüten Yalçın Topçu, 17- 25 Aralık süreci sonrası partisinin politikasından rahatsızlık duyduğunu söylemiş ve istifa etmişti.
 

Kaynak : Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.